Svítíte doma levně a ekologicky? Pak určitě používáte LED zářivky!

O čtvrtinu delší svítivost, o 85 % nižší spotřeba energie a vysoká odolnost vůči častému rozsvěcení – chcete od LED zářivky ještě něco víc? Možná vás to překvapí, ale dostanete mnohem víc! V České republice dnes již neexistuje domácnost, kde by nesvítila alespoň jedna LED zářivka, většinou jich ale osvětluje naše domácnosti mnohem víc. A roste počet domácností, které výhradně vsadily na tento druh osvětlení. Češi totiž už pozitiva LED zářivky objevili a plně je využívají.

Co jsou LED zářivky?

Jde o moderní žárovku, která používá LED diody jako zdroj světla. Protože je světelný výkon LED diod malý v porovnání s klasickou žárovkou, používají výrobci více diod současně. Díky tomu pak získají mnohem jasnější světlo, přitom s menší spotřebou energie a navíc s delší životností. Tím kupujícmu ušetří peněženku. Svému majiteli se vrátí investice v podobě koupě led zářivky už za rok.

Světlo led zářivek je vždy částečně směrové, intenzitu svícení ztrácejí po dobu své životnosti velmi pomalu. Světlo je navíc možné upravovat stmívačem, takže jeho intenzitu regulujete dle svojí potřeby. Uživatelé si také chválí, že se o ně nemohou spálit; neobsahují také rtuť ani další nebezpečné látky a po použití se mohou bez problémů recyklovat.

Led zářivka jako designový prvek

Moderní design jde dnes do hloubky ve všech směrech. Designéři neřeší už jen velikost či tvar nábytku, ale oblíbeným postupem se stalo ladění interiéru do posledního detailu. Skuteční profesionálové totiž vědí, že atmosféru každého místa doplní i další prvky, jako například světlo. V českých domácnostech už proto téměř nenajdete jen jeden centrální lustr v místnosti. Naopak. Chytří jedinci využívají na pár metrech čtverečních hned několik typů svítidel. A s tím souvisí i výhoda LED zářivek.

Ty dnes nabízejí různé typy světla.. „Sami si můžete doma vyzkoušet, jak mění atmosféru zářivka svítící bíle a studeně, nebo naopak teple. Jaké pocity ve vás jednotlivé typy bílého světla vyvolávají a podle toho je pak můžete umístit také do konkrétní místnosti. Domov dělají právě tyto detaily,“ upřesňuje designér Ja Polák. Led zářivka se dá navíc sehnat už i v tzv. retro verzi. Nemusí tedy vypadat vůbec moderně, což ocení ti, kteří mají interiér zařízený v historickém nebo retro stylu.

LED zářivka bude sloužit svému majiteli, ale stejně dobře také mimo domov. Vzhledem silné svítivosti je oblíbená v kancelářských prostorách, velkých výrobních komplexech či sportovních halách. Na svoji práci díky ní vidí lépe také pracovníci různých dílen nebo drobní řemeslníci. V případě LED zářivek si zkrátka může každý vybrat ten správný tvar a druh.

1. LED zářivka/žárovka

Zářivka ke klasickému použití do většiny lustrů a lamp, které se používají kdekoli v interiérech a exteriérech. Je pouze potřeba si předem ověřit, jaký druh zapojení máte k dispozici, protože se vyrábějí různé typy.

2. LED zářivkový pás

Jde o flexibilní lepicí pás se zářivkami, které zaručí dlouhou životnost a energetickou účinnost. Navíc je velmi spolehlivý a v interiéru lze použít velmi jednoduše mnoha způsoby.

3. LED trubice

Jde vlastně o trubicové svítidlo, které nahradilo zářivky, které jsme znali dřív. Rozhodně ale zapomeňte na hučivé ostré, blikající a nepříjemné osvětlení. Moderní LED trubice jsou tiché;+ opět můžete pracovat s tím, jaké světlo vyžadujete, a navíc ušetříte zhruba 50 % elektrické energie. Kromě barevného výběru, můžete zvolit také mléčný kryt. Ten dělá světlo příjemnější a snižuje oslnění, takže je vhodné i tam, kde svítíte po celý den. Nebudou vás z něj bolet oči.

Při výběru správné led zářivky doporučujeme radu designéra i odborníka, který si zakládá na profesionalitě a dlouhodobé spolehlivosti prodávaných produktů. Pak určitě nesáhnete vedle.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient