Taštičkové matrace si doslova zamilujete

Nabídka všemožných druhů matrací je široká a díky stále se vyvíjejícím technologiím narazíte na nové typy pokaždé, když budete novou matraci shánět. Taštičkové matrace patří však mezi ty nejlepší a jsou doporučovány i lékaři. Nejenom že jsou pohodlné, ale i zdravotně prospěšné.

O co vůbec běží? V tomto článku se dozvíte o co vlastně běží: jak taková matrace vypadá, kdo ji využije a čím se liší od té klasické.

Taštičkové matrace stojí na nejmodernější technologii

Taštičkové matrace jsou díky své propracované technologii jedny z nejoblíbenějších matrací vůbec. Lze je považovat za plně ortopedické, snadno se udržují čisté a dopřejí vám ničím nerušený odpočinek.

Díky své specifické konstrukci jsou taštičkové matrace pevné, ale zároveň vysoce přizpůsobivé a komfortní.

Složení taštičkových matrací

Jádro taštičkových matrací je tvořeno ocelovými pružinami. Každá z těchto pružin je jednotlivě zašitá v tzv. taštičce neboli látkovém obalu. Tyto taštičky jsou vzájemně pospojovány, samotné pružiny však zůstávají izolované.

Nad taštičkami jsou umístěny vrstvy, které většinou obsahují kombinaci kokosového vlákna, profilované pěny, polyuretanové pěny a filcu. Materiálů a různých typů pěn používaných v matracích existuje mnoho, a každý má své přínosy.

Některé taštičkové matrace mívají rozvržené anatomické zóny různé tvrdosti pro dosažení maximálního ortopedicky prospěšného efektu.

Přínosem také je, pokud má matrace ochranný potah na zip, který se dá sundat a vyprat v pračce. Potah je antialergický a jeho pravidelným čištěním můžeme udržovat matraci co nejčistší.

Vyplatí se vybírat taštičkové matrace vyrobené z přírodních materiálů. Typodporují snadné odvětrávání a odvod vlhkosti.

Výhody taštičkových matrací

1. Pružiny nejsou díky jejich izolaci v taštičkách navzájem provázané, a tudíž při zatížení reagují jednotlivě, nezávisle na sobě.

2. Jsou velmi elastické a přizpůsobivé.

3. Jsou ortopedické a zdravé pro páteř. Čím více pružin, tím lépe se uzpůsobí tělu a podepřou páteř v optimální poloze.

4. Taštičkové matrace se vyznačují vynikajícími hygienickými vlastnostmi vzhledem k jejich prodyšnosti. Umožňují cirkulaci vzduchu, která předchází vzniku plísní a množení roztočů. Proto jsou matrace vhodné i do vlhčího prostředí.

5. Tyto matrace jsou velmi bytelné a unesou až 150 kg.

Kdo taštičkové matrace využije

Taštičkové matrace poslouží všem bez rozdílu věku. Jejich prodyšnost a hygieničnost je činí skvělou volbou pro lidi s alergiemi nebo pro ty, co v noci produkují větší množství potu.

Vlastnosti taštičkových matrací ocení obzláště páry, které jsou zvyklé spát na společné matraci. Izolované taštičky brání šíření pohybu po matraci, a tak se na ní dva lidé při spaní vzájemně neruší a nebudí.

Tyto matrace bývají střední tuhosti, takže se hodí pro ty, co dávají přednost tužším matracím před měkkými.

Jak se liší taštičkové a klasické pružinové matrace?

Taštičkové matrace jsou nástupcem klasických pružinových matrací. Ty se začaly vyrábět již v 19. století. Nejvýznamnější rozdíl spočívá v tom, že v těch klasických bývaly pružiny navzájem propojené, což bylo příčinou přenášení pohybu z jedné na druhou a výsledného rozhoupání celé matrace. Nepohodlí bylo zcela jistě zaručeno a to je hlavní důvod, proč se dnes už klasické pružinové matrace v podstatě vůbec nevyrábějí. Taštičkové matrace nevržou a ani nehrozí prasknutí či vylétnutí pružin.

Věříme, že vám byl článek užitečný a dozvěděli jste se něco, co jste dosud nevěděli.

Už jste se s taštičkovými matracemi setkali? Vzbudili jsme u vás o ně zájem? Jaké jejich vlastnosti oceňujete nejvíce?

Přispějte do diskuse

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient