3 důvody, proč zvolit foukanou izolaci

Kvalitní zateplení je zcela klíčové pro efektivní úsporu tepla a snížení nákladů na provoz domu. Plánujete se pustit do zateplování? Zapomeňte na izolaci skelnou vatou a vsaďte na moderní způsob zateplení metodou foukané izolace, která má mnoho výhod a ve světě izolací nemá momentálně konkurenci.

Zateplený celý dům i jen jedna stěna

Foukaná izolace funguje na principu, kdy se speciální hadicí a proudem vzduchu fouká izolační materiál (celulózová nebo minerální hmota) přímo do konstrukce stavby.

Oslovíte-li profesionální firmu, jako je například Foukaná izolace Stříbro, která specializuje přímo na foukané izolace, máte vždy jistotu perfektně odvedené práce se zárukou spokojenosti. Profesionál zároveň nabídne bohaté zkušenosti, díky kterým není pro firmu problém zateplit kompletně celý dům, nebo jen jeho malou část. Foukaná izolace je totiž vhodná pro tepelnou izolaci stropů, podlah, stěn, podkroví a půdních vestaveb i střechy. 

Rychlá a maximálně efektivní izolace

Hlavním problémem zateplení s pomocí skelné vaty a ostatních izolací byla časová náročnost a také složitá a nedokonalá izolace hůře dostupných míst. Ve špatně zateplených místech a skulinách se pak tvořily tzv. tepelné mosty, vznikala plíseň a také stále unikalo teplo. Tomuhle všemu je s foukanou izolací konec – částečky izolace se dostanou i do těch nejmenších skulin. Navíc kompletní zateplení i větší plochy trvá jen několik hodin a je hotovo. 

Instalace bez nepořádku a materiály ohleduplné k planetě

Jak jsme zmínili už na začátku, foukaná izolace je instalována pomocí speciální hadice, s níž bez problémů zateplíte i velké plochy. Nejlepší na tom ovšem je, že ve většině případů lze zateplení provádět za zcela běžného chodu domácnosti. Dostatečný přístup do konstrukce stavby zajistí i jen malý otvor, jímž se hadice prostrčí. Výsledkem je opět maximální efekt a bez zbytečného nepořádku a s ním spojeného zdlouhavého úklidu.

Některé materiály izolací se stávají s postupem času oblíbeným útočištěm hmyzu a hlodavců. Materiály používané při foukané izolaci mezi ně rozhodně nepatří. Nechutnají žádným nezvaným hostům, a to i v případě, že zvolíte zcela přírodní izolant. Ano, foukaná izolace může být i eko a šetrná k životnímu prostředí. Pokud máte obavu o kvalitu či efektivitu přírodního materiálu, klidně je můžete hodit za hlavu. Ekologická izolace je stejně kvalitní a účinná jako ta z umělých materiálů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *