Depilace zadku laserem – 7 otázek, na které byste se nejspíš chtěli

Depilace zadku laserem je možná téma, na které občas pomyslíte, dobrovolně si o něm ale povídat nezačnete. Vězte, že se nejedná o nic zvláštního. Mít chloupky je zcela běžná věc, ať jsou kdekoliv.

Vše má ale své meze. Pokud máte pocit, že míra pokrytí vašich hýždí tyto meze překračuje, neváhejte se pustit do jejich efektivního a trvalého odstranění! Jedná se o proceduru, která je oblíbená jak u mužů, tak i u žen. Co byste o ní měli vědět a jak se na ni nejlépe připravit?

Depilace zadku laserem: proč zrovna vy máte na hýždích chloupky?

Určité množství chloupků máme na těchto partiích všichni! A je to zcela normální a přirozené. Jestli jich vyroste hodně nebo málo, pak závisí na několika specifických faktorech:

  • Genetika – naše geny ovlivňují, kolik máme na těle chloupků, jaké hustoty a zbarvení budou
  • Některé léky – určité druhy medikamentů způsobují extrémní výskyt ochlupení
  • Onemocnění nadledvin – nadledviny produkují hormony, které mají na míru našeho porostu velký vliv
  • Onemocnění vaječníků u žen – také ovaria produkují hormony ovlivňující růst chloupků

Jak laserové odstranění funguje?

Během laserového depilačního zákroku proniká světelný paprsek skrze kůži směrem k vlasové cibulce. Ta obsahuje tmavší pigment, na který světlo laseru automaticky zamíří a uvolní jeho směrem větší množství tepelné energie. Ta pak zničí váček uvnitř cibulky, čímž zamezí nebo oddálí budoucí růst chloupků.

Je ošetření laserovým paprskem bezpečné?

Ano, jedná se o bezpečný zákrok. Jediné riziko, které občas představuje, jsou reakce v ošetřované oblasti – například mírné zčervenání nebo pocit nepohodlí. Aplikace laserových paprsků se nedoporučuje těhotným ženám a lidem s extrémně citlivou, např. světlou pletí. Pokud trpíte nějakými kožními alergiemi, ekzémy, herpesy či extrémní tvorbou jizev, konzultujte vše dopředu s vaším odborníkem.

Bolí laserová depilace hýždí?

Pacienti, kteří již tento zákrok absolvovali, popisují pocity s ním spojené jako lehce štiplavé. Některé nejmodernější přístroje mají z tohoto důvodu zabudovaný speciální modul chlazení, který eliminuje nebo zcela odstraňuje jakoukoliv bolest.

Kolik procedur bude zapotřebí, aby chloupky na zadku natrvalo zmizely?

Celkový počet návštěv laserového centra je individuální a závisí na vlastnostech pacienta (a jejich případnou kombinaci):

  • odstín a tloušťka jeho pokožky
  • barva chloupků
  • hrubost či jemnost chloupků
  • genetické predispozice
  • délka růstového cyklu chloupků
  • hladina hormonů v těle
  • léky, které pravidelně užívá

Musíte být trpěliví a vytrvalí, protože jen tak dosáhnete požadovaného výsledku. Mezi každým ošetřením si naplánujte 5 – 8 týdnů dlouhou pauzu. Celkově se pravděpodobně neobejdete s méně než 6 opakováními.

Proč chloupky nezmizí všechny hned napoprvé?

Důvod nutného většího počtu návštěv estetického centra je ten, že odstranit se vždy podaří pouze chloupky v takzvané růstové fázi. Každý vlásek má svůj vlastní životní cyklus: roste, odpočívá, a vypadává. To se děje v určitých intervalech stále dokola, samozřejmě ale ne u všech ve stejnou dobu. Laser může splnit svou ničivou misi pouze v první fázi. Jen pak bývá efekt trvalý.

Jak dlouho bude každá z procedur trvat?

Čas potřebný na jedno laserové ošetření celých hýždí by neměl být delší než 30 minut, u každého se však může o něco lišit.

Chloupky na hýždích nejsou nijak nebezpečné, dokážou však vadit esteticky a při delším sezení či sportování třeba i fyzicky. Je zcela na vás, jak se k nim postavíte. Pokud se jich rozhodnete zbavit, snad už víte, jak na to.

Přijdou vám chloupky na těle neestetické? Dejte nám vědět.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient