Jak jsem chytil díky MCT oleji druhý dech

Zimní měsíce nikdy nepatřily mezi mé nejoblíbenější. Chlad a nedostatek světla způsoboval, že jsem se necítil zrovna dvakrát lépe, a to jak fyzicky, tak i po duševní stránce. Trochu pomáhalo sportování a pravidelné otužování, ale tak fit, jako v létě, jsem rozhodně nikdy nebyl.

To se naštěstí tuto zimu prolomilo. Nejenže jsem konečně trochu zvelebil svůj příbytek, takže se mi v něm už žije trochu lépe, ale také jsem začal na doporučení kamarádky užívat pro mě do té doby neznámý MCT olej

Nová krev do žil

Niky jsem moc nevěřil pravdivosti pořekadla „jsme to, co jíme“. Teď už o jeho pravdivosti nepochybuju ani v nejmenším. A přesvědčilo mě o tom právě užívání mct oleje, díky jehož každodenní konzumaci jsem dostal do těla tolik energie jako během teplejších měsíců.

Nejprve jsem ho užíval po lžičkách, podobně jako kapky. Docela jsem byl překvapen absencí jakékoliv chuti. Jakmile jsem však zjistil, jak blahodárné účinky na můj organismus má, začal jsem ho dávat salátů a následně i do dalších jídel. Dá se dokonce využít i při tepelné úpravě. Neměl jsem ovšem ještě tu čest.

Extrakt z kokosového oleje

Samozřejmě jsem se začal pídit po přesném původu tohoto zázračného oleje. Zjistil jsem, že MCT tuky zdroj pochází z kokosového oleje, ze kterého se extrahují. V něm je však obsažen pouze ve 20 %. Tím nejcennějším v extraktu jsou kyseliny kaprylová C8 a kaprinová C10. Extrakt obsahuje i další mastné kyseliny. Ty však mají jiné metabolické vlastnosti a pro člověka jsou bezcenné.

Blahodárné účinky

O blahodárném účinku oleje ohledně životní energie jsem věděl díky jeho pravidelnému užívání. Později jsem navíc vyslídil, že zlepšuje také trávení, dokáže navodit pocit sytosti a snížit chuť k jídlu. Také se jedná o efektivní preventivní prostředek proti kardiovaskulárním nemocem. Pár kilogramů jsem přes zimu zhubl, takže na tom možná něco i bude.

Dá se sehnat docela levně

MCT olej cena není sice vyloženě lidová, ale za kvalitu je potřeba platit. To však neznamená, že musíte přeplácet. Já kupuji olej ve Woldoshopu a jsem spokojen jak s kvalitou výrobku, tak i s jeho cenou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient