Pomoc, je mi teplo!

Letní vedra uhodila v plné síle a my je snášíme pochopitelně velice rozdílně. I když se uzavíráme do klimatizovaných aut, utíkáme k bazénům či se držíme ve stínu, často jsme stejně nuceni vyjít ven do rozpálených ulic. Jak být tedy připraveni?

Ranní osvěžení

Nejlépe nastartujete den chladnější sprchou, přidáte-li k tomu navíc i gel s vůní moře či pomerančových květů, ocitnete se na chvíli v osobním ráji a povzbudíte smysly.

Ochlaďte se vnitřně

Kouzlo však nespočívá ve studené vodě! Pozor, ta naopak tělo rozehřívá, protože organismus si se studenými nápoji neumí poradit, musí si je ohřát, zvýší teplotu a vy se najednou potíte. Lépe je tedy nosit u sebe lahev čisté vody, kde bude plavat citron či okurka, jenž se obě řadí mezi takzvané vnitřní ochlazovací potraviny. Navíc tak podpoříte i svůj pitný režim.

Jako královna

Vějíře se stali trendem posledních let, jsou skladné, vejdou se vám do kabelky a při akutním záchvatu vedra třeba u čekání na přepážce či ve vlaku přijdou vhod. Svým způsobem i ony jsou zrádné, protože vzduch, který nahánějí na pokožku, ji může dráždit a zvýšit tvorbu mazu, ale krátkodobě dobře poslouží.

Kvalitní prádlo

V některé horké dny či při rychlých změnách teplot z klimatizovaného auta ven do ulic se zpocení neubráníte. Volte proto kvalitní savé prádlo, jako třeba bavlnu, či moderní sportovní materiály, které odvedou vlhkost od těla, a vy se budete cítit příjemně.

Vzpruha pro pleť

Mrkněte v drogeriích po minerálních sprejích či si vyrobte vlastní pleťovou vodu z destilované vody, pár kapek éterického oleje či čerstvých bylin a používejte dle potřeby. Nezapomínejte při denní péči o ni také na kosmetiku s vysokým SPF, kvalitní čistící gely a používání tonik.

A nakonec ještě jeden tip: Přihoďte do kabelky také antibakteriální ubrousky, které můžete použít bezpečně na tělo i pleť, ať už se budete potřebovat jen tak osvěžit či otřít pot.

Foto: Pixabay

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient