Volte zlato jako druh investice. Vyplatí se ve všech směrech

Jakou investici zvolit ve chvíli, kdy chcete ochránit svůj majetek před inflací a zároveň neplatit nic zbytečně navíc? Rozhodně si vyberte investiční zlato. Má totiž mnoho různých podob a obecně může nabídnout celou řadu různých výhod, díky kterým se řadí mezi nejlepší druhy investic. A platí to hlavně ve chvíli, kdy je budoucnost nejistá a hrozí blížící se krize či nástup ekonomické nerovnováhy. V článku se dozvíte, jakou podobu může mít investiční zlato a kde ho jednoduše nakoupit.

Investiční zlato je osvobozeno od DPH

Jednou z velkých předností zlata je jeho odolnost proti inflaci. Pokud necháte ležet peníze na běžném účtu, za několik let ztratí značnou část své hodnoty. Když si však za tyto úspory nakoupíte zlato, za pár let bude jeho hodnota možná ještě o trochu vyšší spolu s tím, jak poroste jeho tržní cena. Ale to zdaleka není jediný důvod, proč se rozhodnout právě pro investiční zlato. Další ohromná výhoda totiž spočívá v tom, že je zlato osvobozeno od DPH. Pokud si tak koupíte investičního zlato v podobě slitku, nemusíte platit 21 procent DPH z tohoto nákupu. Jde o jedinou investiční komoditu, kde něco takového platí. Dokonce i v případě, že si koupíte stříbro, musíte zaplatit daň.

Výši investice do zlata si snadno přizpůsobíte

Že investování do zlata je jenom pro bohaté, protože si musíte koupit celé velké a drahé cihličky? To rozhodně neplatí, protože výši investice si snadno přizpůsobíte aktuálním možnostem a potřebám. K dispozici jsou totiž zlaté slitky o různých hmotnostech. Je tak jenom na vás, kolik peněz chcete aktuálně do zlata uložit. A až se rozhodnete pro další nákup, opět můžete přikoupit menší či větší objem a postupně tak svůj majetek uložený do drahých kovů rozšiřovat.

Přidejte sběratelskou hodnotu v případě mincí

Investiční zlato nejsou jenom stejně vypadající slitky, které se maximálně liší svou hmotností. Může se jednat o celý vzrušující svět plný sběratelských příležitostí. Stačí se rozhodnout pro investiční zlaté mince. Oblíbenou variantou jsou zlaté dukáty raženy přesně podle stanov a nařízení, jaká vydal ve své době sám český panovník a římský císař Karel IV. Do své sbírky si tak můžete přidat krásný zlatý dukát či jinou minci, kdy některé z nich jsou vydávány v omezeném množství, což podporuje jejich vzácnost a hodnotu do budoucna.

Vyberte si kvalitní ryzí zlato s certifikátem

Při nákupu investičního zlata je dobré pamatovat i na to, že ho za čas budete chtít prodat. To v praxi znamená výběr kvalitního zlata s potřebnými certifikáty. Hlavní hvězdou na českém trhu je investiční zlato od švýcarské rafinérie Argor Heraeus. Jejich zlato je totiž dostupné za příznivou cenu a samozřejmě ve věhlasné vysoké kvalitě. Diskrétní nákup zlata, které není označeno typickými čísly, nabídnou mince Wiener Philharmoniker. Dostupné jsou již nové ražby k roku 2021, které by určitě neměly chybět v žádné sbírce správného sběratele zlata.

Vyhlášený český prodejce zlata se těší zájmu i na Slovensku

A protože nákup investičního zlata se netýká pouze České republiky, ale i Slovenska, je dobré doporučit místním, kam se mají vypravit pro své investice. Zájmu zahraniční klientely se těší známý český prodejce investičního zlata s kamennou prodejnou v Obecním domě v Praze, kde mohou čeští i slovenští investoři snadno realizovat svůj nákup. K dispozici je možnost objednat zlato i přes internet, kdy si můžete pestrý sortiment prohlédnout na adrese zlate-mince.cz. Stačí si tak pouze promyslet, jak velkou částku chcete aktuálně uložit do zlata a jaká varianta se vám nejvíce líbí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *