Život s cukrovkou: Bez glukometru už ani ránu

Vzhledem k tomu, že jsem cukrovkář, je pro mě sledování hladiny krevního cukru zcela zásadní. 

Donedávna to bylo docela komplikované, nicméně díky moderním technologiím je vše rychlejší a přesnější. Moderní glukometry jsou totiž v mnoha ohledech dále než jejich předchůdci.

Pravidelná měření jsou základ

Párkrát jsem se chybou špatné diety složil, což by se nikdy nestalo, kdybych věděl, jak na tom jsem s krevním cukrem. 

I když dnes již vím docela přesně, co mohu jíst a jaké potraviny musím spíše vynechávat, i tak u mě může občas dojít ke kolísání hladiny cukru, a tudíž je pro mne zásadní znát svůj aktuální stav, kdykoliv bude potřeba.

Moderní verze glukometrů mi tyto údaje mohou, kdykoliv budu potřebovat, dodat. Pravidelné měření je při cukrovce základ, jelikož ta, jak známo nebolí. Často proto může ničit organismus, aniž by o tom dotyčný věděl.

Vždy používám nejmodernější modely

Glukometry využívám už nějaký ten pátek, takže vím, že mnohé předchozí modely sice byly užitečné, nicméně nedisponovaly takovou přesností jako nejnovější verze. Přitom tyto výrobky jsou často levnější, než byly ty předchozí. 

Pořád samozřejmě nejde o přístroj za pár korun, ovšem za své peníze jsem dostal pomocníka, který mi může jednou možná zachránit i život. Ušetřit se dá na mnoha jiných místech, zde bych se k takovémuto kroku ovšem neodvážil přistoupit.

Také bych nikdy nesáhl po přístroji, jenž by neměl odpovídající CE certifikaci. Ano, i takové se u nás poměrně běžně prodávají, nejčastěji někde u stánku, případně v pofiderních internetových obchodech. 

Samozřejmě mohou být funkční, nicméně vzhledem k tomu, že se jejich výrobce ani neobtěžoval projít příslušným atestem, příliš tomu nevěřím. Jak už jsem se zmiňoval výše, dobrý glukometr není zadarmo, ale na druhou stranu je pro většinové obyvatelstvo pořád finančně docela dostupný.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient