Jak na výhodnou půjčku?

K některým úvěrům nabízejí věřitelé různé výhody. Proto se neobávejte zeptat. Můžete tak získat skutečně výhodnou půjčku, která vám opravdu pomůže. 

Potřebné informace získáte pomocí RPSN

Odborníci na problematiku půjček a úvěrů doporučují, aby se klienti soustředili při hledání vhodného produktu především na výši RPSN. Hledat pouze podle výše úrokové sazby může být zavádějící. 

·  Co je to vlastně RPSN? 

–  Jednoduše by se dalo říci, že je to údaj, který vám prozradí, jestli bude pro vás půjčka zbytečně drahá nebo levná a tudíž výhodná. 

V tomto údaji je totiž zahrnuto vše, o kolik bude navýšena částka, kterou si půjčíte. Je tedy logické, že čím nižší bude výše RPSN tím nižší bude výsledná částka, kterou za tuto půjčku zaplatíte. Údaj RPSN vám vypočítá hypoteční kalkulačka Finanční patron. Některé hypotéky, ale také nebankovní půjčky, mohou být nabízené s různými dalšími výhodami. Jednou z nich je flexibilita půjčky. Ale pozor! Vždy si u těchto produktů proveďte srovnání, ať neplatíte zbytečně moc. S tím pomůže srovnávač Lundea. Jedná se o to, že se dá úvěr buď zcela anebo částečně splatit kdykoliv, a to bez jakýchkoliv sankcí. 

·  Výhod může být ale mnohem více. 

Zjišťujte informace pomocí internetu

Je zapotřebí se ptát a zjišťovat potřebné informace. Jedná se přeci o vaše peníze a nevýhodná půjčka by vám udělala spíše pověstnou medvědí službu. Mohla by vás zavést do slepé uličky, kterou je například exekuční příkaz na nemovitost

o  Proto nejen u dlouhodobých úvěrů, ale také krátkodobých půjček, se ještě před podepsáním smlouvy na vše informujte. 

o  Jednou z možností jsou i diskusní fóra, kam píší skuteční klienti své zkušenosti.

–  Pomůže vám to najít ten pravý finanční produkt. 

–  Lidé si sdělují informace a zkušenosti nejen o hypotékách, ale také o dnes tolik oblíbených produktech, kterými jsou půjčky online s bleskovým vyřízením. 

Jestliže máte už nějaké úvěry z minulých období, pak je můžete sloučit do jednoho pomocí konsolidace. Tímto způsobem se dají ušetřit značné finanční prostředky. Konsolidaci nabízejí jak banky, tak i některé nebankovní instituce. Další výhodou tohoto kroku je většinou i to, že své závazky splatíte dříve a tím pádem nevydáte tolik za úroky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient