Proč jsem si s výběrem hypotéky nechal poradit

Získat hypotéku dnes není zase tak jednoduché a od 1. dubna bude situace ještě složitější. ČNB totiž omezí poskytování hypotečních úvěrů a pravděpodobně zase zvýší úrokové sazby. S manželkou jsme žádost o hypotéku stihli za pět dvanáct. Proces to byl rychlý, zejména díky pomoci odborníků.

Získat hypotéku je dnes poměrně o nervy. Sice existuje řada portálů, jež nabízí porovnání hypoték, ale čert aby se v nich vyznal. Co znamenají všechna ta čísla, jaká varianta by vlastně byla nejlepší konkrétně pro vás? Nevěděli jsme, a proto jsme se obrátili na profesionály z AMJ.

Ušetřili jsme spoustu času

Opravujete si sami boty? Asi ne, dáte je do opravny obuvi. Spravujete si sami auto? Nejspíše také ne, zajedete do servisu. Tak proč byste si měli sami vybírat hypotéku, když na to existují odborníci? S touto myšlenkou jsme kontaktovali AMJ, poradenskou společnost specializovanou na hypotéky, pojištění a investice. Zvažujeme s nimi další spolupráci, nabídli nám optimalizaci našeho pojištění. Naše první setkání však proběhlo kvůli hypotéce. Konalo se online, a tak jsme nemuseli nikam chodit, ušetřili jsme spoustu času. Ostatně ten jsme ušetřili celkově, protože sami bychom výběrem hypotéky strávili dlouhé týdny.

Úroková sazba, o níž se nám ani nesnilo

S profesionály jsme probrali naše představy a možnosti, oni nám provedli srovnání hypoték u různých společností a pak přednesli výhodné možnosti. Nakonec jsme dostali hypotéku na 4,5 milionu korun se splatností 30 let a s úžasnou úrokovou sazbou 2,69 %. Na tu bychom sami nejspíš nikdy nedosáhli, profesionálové se dokáží dostat k lepším nabídkám. Hypotéku máme u banky, nejde o žádnou pochybnou nebankovní společnost.

Za velkou výhodu považuji také fakt, že nám náš finanční poradce z AMJ vše vysvětlil, rozebral s námi, co znamenají jednotlivá čísla a jaké podmínky se nás týkají atd. Do výběru hypotéky bez pomoci odborníků bych rozhodně sám nešel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *