Vertikální žaluzie jako ideální řešení pro dům i kancelář

Hledáte originální stínicí techniku, která perfektně zastane svůj úkol, nabídne krásný vzhled a ještě k tomu přinese několik výhod navíc? V takovém případě si zjistěte více informací o vertikálních žaluziích. A nemusíte ani nic hledat, protože zásadní informace najdete přímo v tomto článku, kde nechybí ani doporučení na společnost, od které si můžete nové vertikální žaluzie jednoduše objednat.

Objevte vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie jsou poměrně novinkou mezi stínicí technikou. Za svou relativně krátkou historii si však získaly pozitivní ohlasy a hodnocení. A to především díky jejich praktickým vlastnostem, díky kterým jde o skvělé řešení pro rodinné či bytové domy, ale třeba i kanceláře a podobné komerční prostory. Nekonečné možnosti využití jsou ještě o něco zvětšeny díky nesmírně bohatému výběru nejrůznějších barevných variant. Tyto svislé žaluzie mají lamely v zásadě z látkových materiálů. Jednotlivé typy se tak mohou lišit právě druhem použité látky, přičemž některé jsou zcela neprůhledné, jiné naopak propouští trochu světla.

Hlavní výhody vertikálních žaluzií

A proč se vlastně rozhodnout pro vertikální žaluzie? Po krátkém představení již víte, že se jedná o žaluzie tvořené svislými lamelami látky. Z toho také plyne mnoho výhod. Především se jedná efektivní a elegantní řešení zastínění. Podle toho, jak je necháte zatažené, mohou zcela odstínit pronikající světlo, nebo pouze pomoci jako přistínění a zábrana proti nežádoucím pohledům z okolí.

Velkou výhodou je snadné a nenáročné čištění, kdy v zásadě není potřeba žádná speciální údržba. Kromě toho nabídnou vertikální žaluzie také poměrně snadnou montáž, ale záleží na konkrétním provedení či na typu okna. Díky své univerzálnosti mohou navíc posloužit nejenom jako běžná stínicí technika, ale také jako efektní oddělení prostoru v místnosti. Široké možnosti uplatnění jsou dány i opravdu velkými možnostmi výroby vertikálních žaluzií na míru. K dispozici jsou totiž varianty s maximální šířkou i výškou až 300 centimetrů, což by mělo bez problémů stačit i na opravdu velká atypická okna.

Krásný vzhled i snadné ovládání vertikálních žaluzií však má jedno omezení. Kvůli jemnému řetízku, je nevhodné, aby se poblíž žaluzií vyskytovaly děti nebo domácí mazlíčci bez dozoru. Mohlo by totiž dojít k přetržení řetízku a podobně. To ale ostatně platí i pro klasické horizontální žaluzie.

Pro jaké stavby se vertikální žaluzie nejvíce hodí?

Vertikální žaluzie jsou vyráběny především jako moderní alternativa pro efektivní zatemnění. Svým vzhledem se výborně hodí pro novostavby. Díky přizpůsobivým rozměrům jsou ideální variantou pro budovy s velkoformátovými okny. To se týká jak moderních rodinných domů, tak i kancelářských budov a podobně. Zároveň se však mohou vyjímat i na rekonstruovaných budovách.

Díky své konstrukci a provedení jsou vertikální žaluzie zvlášť vhodné pro zakrytí větších skleněných ploch. A to může znamenat také okna na balkon či na terasu. Jde o skvělou volbu například u bungalovů, kde je typický vstup z místnosti rovnou na zahradu. Přesně tehdy se využití vertikálních rolet přímo nabízí. Celý vtip spočívá v tom, že si můžete objednat vertikální žaluzie na míru, které tak budou dokonale sedět na zvolené místo a splní veškerá vaše očekávání.

Náročnost vertikálních žaluzií na údržbu

Bojíte se, že jsou vertikální žaluzie náročné na údržbu? Toho se rozhodně bát nemusíte, protože jejich čištění zvládne víceméně každý a nezabere ani mnoho času. Pro jednoduché odstranění prachu si můžete pomoci běžnou prachovkou nebo vysavačem na nižší stupeň výkonu. Ovšem v porovnání s horizontálními žaluziemi se na těchto vertikálních zdaleka tolik prachu nedrží. Pokud dojde k znečištění látky na lamele, můžete použití jemný čisticí prostředek a trochu vody. Na náročnější údržbu je možné jednotlivou lamelu jednoduše sundat a vyčistit, kdy není potřeba složitě demontovat celé vertikální žaluzie. Díky tomu mohou vertikální žaluzie nabídnout velmi dlouhou životnost se zachováním skvělého vzhledu.

Vertikální žaluzie nejenom jako stínicí technika, ale i pro rozdělení prostoru

To, že dáte vertikální žaluzie do oken, zdaleka není jediným způsobem využití. Uplatní se totiž nejenom jako stínicí technika, ale i v rámci interiéru pro vytvoření odděleného koutku místnosti. To se využívá například v kancelářích, kde je potřeba prostor opticky oddělit, ale zároveň by nebylo dobré stavět rovnou celou stěnu. Stejně tak mohou takové vertikální rolety posloužit například i v dětském pokoji, aby měly děti více soukromí. Zkrátka záleží na tom, co konkrétně potřebujete, ale právě vertikální žaluzie mohou s tímto efektivně pomoci.

Vybírejte z široké nabídky barevných provedení

V rámci konkurence vynikají vertikální žaluzie FOA opravdu velkým výběrem barevných variant. I to je jedna z předností tohoto druhu stínění. Vzhledem k tomu, že jsou lamely z látky, jsou možnosti odstínů téměř nekonečné. Snadno se o tom přesvědčíte při pohledu na bohatou nabídku, kdy se vám snadno může stát, že nakonec nebudete vědět, jakou variantu zvolit.

Obecně jsou skvělou volbou hlavně jemnější odstíny barev, které se dají snadno kombinovat. To bývá šedá, krémové nebo odstíny hnědé. Pokud se nebojíte odvážněji laděného interiéru, nebo dáváte přednost jiné barvě, zvolte požadovaný odstín. Pamatujte také na to, že do velkých místností můžete bez obav použít i velmi tmavé a kontrastní barvy, ale v rámci malého pokoje bývá lepší zvolit spíše světlejší odstín.

Co dalšího si ověřit pro správný výběr vertikálních žaluzií

Vzhledem k tomu, že jde stále o stínící techniku, rozhodně to výběrem barvy látky nekončí. Naopak se budete muset zamyslet nad technickými parametry a také si poradit se správným zaměřením. Před uskutečním objednávky si důkladně ověřte jednotlivá fakta. Dopředu si připravte informaci o tom, na kolik oken budete vertikální žaluzie chtít, jaký typ kazety a jaký druh uchycení zvolíte.

Klíčové je hlavně správné zaměření vertikálních rolet. Konkrétní způsob měření se odvíjí od toho, jestli bude montáž probíhat vrtáním do stropu nebo vrtáním do stěny. Specifické je také vrtání do výklenku, ve kterém se nachází okno. Podle toho, jaký způsob montáže budete volit totiž musíte připočíst šířku, nebo správně naměřit odpovídající výšku lamel žaluzií.

A že si nejste jistí, jestli máte všechno správně? V rámci ověření objednávky s vámi specialisté ještě všechno po telefonu projdou, což umožňuje výrazně snížit riziko možných chyb plynoucích například ze špatného zaměření.

Jakmile si zvolíte všechny náležitosti žaluzií, ještě se před odesláním objednávky podívejte na to, jestli využijete i některé příslušenství. Kromě žaluzií totiž můžete pořídit také sítě proti hmyzu nebo nejrůznější náhradní díly. Všechno přehledně na jednom internetovém obchodě zaměřeném přímo na stínící techniku a všechno okolo.

Montáž zvládnete klidně i sami

Že musí být na montáž žaluzií vždy odborník? Pokud máte vhodný výrobek a k tomu přehledný návod s celým postupem, rozhodně to nemusí být pravda. Sami totiž můžete bez problémů zvládnout všechny způsoby montáže vertikálních žaluzií. Kromě veškerých rad a postupů uvedených v návodných videích, která najdete u vertikálních žaluzií FOA, je nutné vědět, z jakého materiálu je stěna či strop a zda máte odpovídající nářadí hlavně v podobě kvalitní vrtačky. Správné vybavení je totiž polovina úspěchu a může rozhodnout o tom, jestli se vám montáž povede na výbornou.

Zvolte ideální způsob ovládání

Aby se vertikální žaluzie látkové dobře používaly, je jejich nezbytnou součástí správně vybrané ovládání. Používá se klasický řetízek, s jehož pomocí se lamely zatahují či naopak roztahují. Vybrat si však můžete to, jak a kam bude stahování probíhat. Buď k jedné straně, nebo do středu či naopak do stran, kdy se lamely rozdělí na dvě poloviny a při úplném roztažení budou rámovat okno.

Typ montáže a vlastnosti při používání se odráží také od toho, jaký konkrétní typ kazety vertikálních žaluzií vlastně zvolíte. Hlavní rozdíl spočívá v tom, v jaké šířce jsou jednotlivé lamely. Ty mohou být 89 mm nebo širší varianta o 127 mm. Obě možnosti působí dekorativně a plní svůj účel, takže záleží hlavně na vašich preferencích.

Využijte příjemný zákaznický servis a nechte si poslat vzorky zdarma

A jak mohou takové vertikální žaluzie vypadat na živo? Pokud si to nedokážete dost dobře představit, jistě se vám budou hodit vzorky zdarma. Ty dostanete na základě žádosti. Snadno si tak konkrétně porovnáte jednotlivé barvy, kdy si můžete na vlastní oči ověřit, jestli zvolené řešení bude ladit s fasádou, barvou okna a podobně. V rámci objednávky vzorků si vyberte takové barevné varianty, které vás zaujaly, nebo máte pocit, že by mohly být tou správnou volbou. Zhruba do pěti pracovních dnů obdržíte balíček se vzorky, ať můžete dále pokračovat ve výběru nejlepší varianty tentokrát s výraznou vizuální pomocí. Ochotní pracovníci na zákaznickém servisu vám se vším pomohou a poradí tak, aby byl výběr vertikálních žaluzií radostí a výsledkem bylo vybavení, které maximálně splní svůj účel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *