Vybíráme elektrické vozítko pro děti

Dětská elektrická autíčka jsou velmi oblíbenou hračkou mezi dětmi. Tyto hračky jsou nejen zábavné, ale také přinášejí mnoho výhod pro rozvoj dětí, jako jsou zlepšení rovnováhy a koordinace. Při výběru elektrického autíčka pro děti je důležité vzít v úvahu faktory jako rychlost, velikost, hmotnost a baterie. Existuje mnoho různých typů elektrických autíček pro děti, jako jsou klasická, sportovní, terénní a další, takže si každý může vybrat podle svého vkusu.

Jak vybrat elektrické vozítko

Jednou z nejpozoruhodnějších věcí na těchto dětských elektrických autíčkách na dálkové ovládání je to, že se jedná často o dokonalé miniaturní repliky vozidel, která vídáme v ulicích našich měst. Nechybí jim doplňky, příslušenství, technologie… Jsou stále kompletnější, bezpečnější a praktičtější. Jejich výhodou je také to, že je mohou díky dálkovému ovládání řídit také rodiče. Elektrická vozítka pokrývají široké věkové rozpětí, takže si s nimi mohou hrát od ročních dětí až po 6-7 let (v závislosti na jednotlivých modelech).

Ačkoli se to tak může zdát, ne všechny tyto elektronické hračky jsou stejné. Před nákupem elektrického autíčka pro děti je třeba vzít v úvahu některé základní faktory, jako jsou například rychlost, velikost, hmotnost dítěte nebo zádržné systémy, které obsahují. Stejně tak lze tato elektrická autíčka pro děti klasifikovat na základě jejich výkonu, doporučeného věku a maximální hmotnosti, pro kterou jsou určena.

Obecně lze říci, že nejběžnější dětská bateriová autíčka, která můžeme na trhu najít, se dělí na tři různé typy výkonu: 6V, 12V a 24V bateriová autíčka.


TIP: Zkoukněte bezva elektrická vozítka na bezvazbozi

Elektrická autíčka pro děti s 6V baterií jsou speciálně navržena pro děti v domácnosti. Od 1 roku do 3-4 let (v závislosti na hmotnosti a výšce). Jeho maximální rychlost bývá 3,5 km/h. Dětská bateriová elektrická autíčka 12V jsou zaměřena na širší věkovou kategorii a pro o něco starší děti. Jejich věk se obvykle pohybuje mezi 1 rokem a 5-6 lety (maximální hmotnost 30-35 kg). Obvykle dosahují maximální rychlosti 6-7 km/h. Dětská bateriová elektrická autíčka 24V jsou největší a nejrobustnější autíčka, která můžeme najít. Tato autíčka bývají dvoumístná – vhodná pro dvě malé děti ve věku 2-3 let nebo pro 1 větší dítě do 7-8 let (v některých výjimkách až do 9 let).

Doba nabíjení se obvykle pohybuje mezi 8-10 hodinami (ne však více než 10 hodin) při prvním nabíjení a při dalších nabíjeních maximálně mezi 6-8 hodinami.

Bezpečnost především

Jedním z klíčových požadavků u těchto hraček je bezpečnost dětí, z tohoto důvodu je důležité, aby před koupí jakéhokoli elektrického kočárku pro děti splňoval příslušné certifikáty požadované Evropskou unií (evropský certifikát EN62115, EN71-1 -2- 3) a aby také splňoval platné předpisy týkající se bezpečnostních opatření týkajících se jakéhokoli typu hračky pro děti.

Co výše uvedené předpisy sledují? Zejména to, zda jsou malé části (pásy, zrcátka, páčky, knoflíky, loga značek atd.) dobře připevněny, aby se snadno neuvolnily, a nemohly tak ohrozit naše nejmenší. Stejně tak je dalším z bodů, které se při kontrolách kvality kontrolují nejvíce, karoserie; ta musí být vyrobena z odolných, pevných a stabilních materiálů, aby nemohla snadno prasknout. Proto je bezpečnost těch nejmenších nejdůležitější.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient