5 tipů, jak si správně vybrat elektronickou cigaretu

Elektronická cigareta se stala součástí běžného života a začíná pomalu přebírat místo klasických cigaret. Je to především proto, že je brána za mnohem zdravější alternativu kouření a opravdu pomáhá přestat s kouřením. A jiným se líbí elektronická cigareta z toho důvodu, že vydává oblaka páry.

Dnes na trhu najdete nepřeberné množství nejrůznějších typů elektronických cigaret, díky čemuž má každý kuřák možnost pohodlně přejít na vaping. Pokud si nevíte rady, jakou e-cigaretu si vybrat a jak se ve výběru zorientovat, v následujícím článku vám poradíme, na co se zaměřit.

5 tipů, jak si správně vybrat elektronickou cigaretu

Kritérií pro výběr e-cigarety je hned několik. Každý uživatel má nastavené vlastní preference – někteří se dívají po designu a jiní spíše vyhledávají kapacitu baterie a typ inhalace. Pokud vás toto téma zajímá, podívejte se na podrobnější informace v našem blogovém článku Jak správně vybrat e-cigaretu.

1. Jaký druh žhavící hlavy bych měl zvolit?

Žhavící hlava je základem vaperského zážitku. Žhavení odpařuje aromatickou náplň a vytváří hustou páru. O odpařování se starají žhavicí spirálky, které jsou součástí žhavicích hlav.

Jejich výběr závisí na vašem stylu kouření:

  • pokud šlukujete do úst (a poté do plic) v rámci tzv. MTL atomizéru, vystačíte si s hlavou s odporem kolem 1 Ω a více,
  • pokud šlukujete rovnou do plic (vaping), tj. mód DL, sáhněte po hlavě s odporem pod 0,5 Ω

2. Jdeme na výběr baterie

Samotná výdrž baterie do elektronické cigarety je v podstatě ovlivněna provozním výkonem – čím nižší je odpor spirálky, tím více energie jedno šluknutí z baterie pohltí. Proto čím účinnější cigaretu si vyberete, tím vyšší by měla být její kapacita. Pro mimořádně účinné DL modely, nazývané navíc MODy a Gripy, zvolte baterii s kapacitou vyšší než 1500 mAh. U těchto modelů budete moci zvolit až 5000mAh.

3. Vybíráme e-liquidy

Klasici ocení tabákové příchutě, zatímco ostatní mohou sáhnout po ovocných nebo sladkých e-liquidech. Máme pro vás několik doporučení, jak si e-liquid vybrat.

  • Podle výkonu – čím výkonnější je váš přístroj, tím vyšší by měl být podíl VG (až 80 % VG ku 20 % PG), tím dosáhnete hustého kouře
  • V závislosti na vkusu – můžete sáhnout i po e-liquidu bez nikotinu

4. Výběr správné e-cigarety

Vyberte si e-cigaretu podle svých základních potřeb – Co potřebuji od e-cigarety? V žádném případě byste neměli opomenout výběr e-cigarety, která odpovídá vašemu způsobu kouření.

  • klasický způsob kouření jako u normální cigarety, tj. MTL – do úst a poté do plic
  • vapování koordinované šlukování do plic, tj. DL

5. Potřebuji e-cigaretu pro začátek

Ti, kteří začínají s e-cigaretami, obvykle potřebují srovnatelnou s klasickou cigaretou – jednoduchá na používání za přijatelnou cenu. Obvykle je uspokojí POD systémy. Ty zahrnují modely s 1000mAh baterií spolu s automatickým potahem, kde si poctivě potáhnete jako z klasické cigarety.

V případě, že nepožadujete automatické potahování, které je u e-cigaret do jisté míry užitečným kompromisem, zvolte jeden z tradičních modelů. Jejich baterie většinou disponují kapacitou 1000 mAh, cigareta je rozumná pro začátečníky (a to díky hlavě s odporem 1,5Ω).

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient