Etiketa na plesu: Základní pravidla chování a zvyky

Přibližuje se váš vytoužený ples a vy jste zvědaví, jak se co nejlépe připravit na tuto společenskou událost? Pokud vám chybí informace o správné etiketě na plesu, jste na správném místě. V tomto článku se zaměříme na základní pravidla chování a zvyky, které vám pomohou ve vytvoření příjemné a společensky vhodné atmosféry. Bez ohledu na to, zda jste hostem či hostitelkou, dodržování těchto pravidel vám zajistí úspěch na každém plese.

Výběr outfitu

Před samotným plesem je vhodné věnovat trochu času péči o sebe. V první řadě si vyberte vhodný outfit, který odpovídá charakteru a formálnosti události. Webová stránka myprom.cz nabízí široký výběr plesových šatů, ze kterých si můžete vybrat ten nejvhodnější pro vás. Při výběru šatů pamatujte na to, že elegance a decentnost jsou vždy na místě. Nezapomeňte si také vybrat vhodné doplňky a obuv, která vám zpříjemní celý večer.

Jak na líčení

Líčení je dalším důležitým prvkem, kterým můžete zdůraznit svou krásu a důstojnost. Webová stránka myprom.cz poskytuje také užitečné tipy a rady ohledně líčení na ples, které vám pomohou vytvořit dokonalý vzhled. Nezapomínejte však, že méně je často více. Jemné a decentní líčení je většinou vhodnější než příliš výrazné a extravagantní líčení. Cílem je vytvořit přirozený vzhled, který vás bude reprezentovat s elegancí a vkusem.

Samotný ples přichází s mnoha sociálními interakcemi a je důležité se chovat vhodně ve společnosti ostatních hostů. Když vstupujete do sálu, ujistěte se, že jste dodrželi dress code události a zdvořile pozdravte hostitele. Během večera je důležité projevovat úctu vůči ostatním hostům a vyvarovat se nevhodného chování či nevhodných vtipů. Aktivně se zapojujte do konverzace s ostatními hosty a buďte otevření novým známostem. Vyvarujte se přílišnému mluvení o sobě samých a projevte zájem o ostatní. Aktivně naslouchejte a zapojujte se do konverzací, tím ukážete svou schopnost komunikace a sociální dovednosti.

Pokud se rozhodnete využít služby profesionálního fotografa na plese, buďte ohleduplní a respektujte jeho práci. Dodržujte pokyny a pózy, které vám navrhne, a snažte se přirozeně vyjádřit svou radost a nadšení na fotografiích. Fotografie jsou skvělou vzpomínkou na tento speciální večer, takže se pokuste zanechat na nich svůj nejlepší dojem.

Etiketa plesu

Když se dostanete na parket a začne taneční hudba hrát, pamatujte na to, že je důležité dodržovat plesová etiketní pravidla. Rovnoměrně rozložte svůj čas mezi tance s různými partnery a nezapomeňte na zdvořilé díky a povzbuzující povzbuzování ostatních tanečníků. Pokud nejste zkušenými tanečníky, nebojte se požádat o pomoc a naučit se základní tance. To ukáže vaši ochotu a snahu zapojit se do společenského dění.

Když se večer blíží ke konci a hostitelé vyhlašují různé ocenění nebo děkují hostům, buďte zdvořilí a projevte upřímnou radost a ocenění. Pokud se vám dostane ocenění, přijměte ho s pokorou a poděkováním. Buďte pozorní vůči ostatním hostům a přispějte k příjemné atmosféře a vzpomínkám z tohoto plesového večera.

Zde je pět tipů pro líčení na ples:

  1. Jasný a rozzářený pohled: Použijte světlé stíny na víčka, které rozjasní váš pohled. Zkuste kombinovat odstíny pastelových barev, které se hodí k vašim šatům. Pro větší intenzitu můžete přidat také lehký lesk na střed víčka.
  2. Klasický rudý rtěnka: Pro elegantní a výrazný vzhled volte klasickou rudou rtěnku. Před aplikací rtěnky použijte tužku na ohraničení a vyplnění tvaru rtů, abyste získali precizní a plný vzhled rtů.
  3. Konturování tváří: Použijte konturovací paletku, abyste vytvořili jemnou strukturu a zdůraznili tváře. Použijte matný bronzer pod lícními kostmi a na stranách čela, abyste vytvořili optický efekt s štíhlejší tváří. Poté naneste jemný růž na lícní kosti, aby vaše tváře získaly zdravý a mladistvý vzhled.
  4. Lesklé nehty: Přidejte lesk svému vzhledu pomocí lesklých nehtů. Zvolte odstín, který odpovídá vašim šatům nebo doplňuje váš make-up. Můžete zvážit také ozdobné prvky, jako jsou třpytky nebo jemné kameny, pro ještě větší eleganci.
  5. Zářivá pleť: Aby vaše pleť vypadala zdravě a zářivě, použijte lehký a hydratační make-up. Zvolte tekutý make-up nebo BB krém, který poskytne přirozené krytí a sjednotí pleť. Poté aplikujte rozjasňovač na lícní kosti, vrchol nosu a nad horní ret, aby vaše pleť získala přirozený zářivý vzhled.

Pamatujte si, že nejdůležitější je cítit se se svým make-upem pohodlně a sebevědomě. Využijte tyto tipy jako inspiraci a přizpůsobte je svému osobnímu stylu a preference.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient