Martingale = cesta do pekel

Láká vás svět sázení, nebo se v něm už dokonce pohybujete? Pak dobře zvažte, zda jste neudělali tu chybu, již dělá většina začínajících sázkařů – s vidinou velkého výdělku se pouští do hry, aniž by si nastudovali jakékoliv informace. A pak se nestačí divit.

Kurzové sázení vám může přinést pěkné peníze, ale jako každou jinou dovednost je potřeba jej ovládat. Na začátku je nezbytné orientovat se v terminologii, poslouchat rady zkušenějších a věřit tomu, co prokázala léta praxe. Ptáte se, kde takové informace brát? Dopátrat se jich není zrovna snadné, protože málokdo úspěšný se nezištně podělí o svou taktiku. Výjimkou je však český časopis 1x2tip určený pro muže sázkaře. Každý měsíc přináší rady, tipy, triky, názory, předpovědi a rozhovory se zkušenými sázkaři.

Však se o tom můžete přesvědčit v následující ukázce, která se zabývá tématem Martingale.

Proč Martingale nikdy nefunguje

Pro ukázku části článku z časopisu 1x2tip jsme si vybrali číslo Únor 2015, kde byl detailně popsán systém sázení “Martingale”. Martingale je jednoduše řečeno: dvojnásobné navýšení vkladu při prohrané sázce. Tímto stylem sázení se dostanete do velmi nebezpečné a rizikové smyčky proher a zvyšování sázek. Je to gambling a článek před tímto stylem sázení velmi varuje!

Ukázka z časopisu:

Martingale a kurzové sázky

U kurzového sázení vidím to riziko ztráty celého banku ještě větší než u kasína a mám pro to své důvody.

Ty důvody jsou mnohaleté vedení sázkařského fóra, výměny tipů K2profi a různých soutěží. Prostě mám odsledované, že se objevují dlouhé KO série i OK série. To větší nebezpečí vidím hlavně v tom, že na každého sázkaře přijde slabé období, kdy nevychází téměř nic až vůbec nic, prostě na každého. Je to jen určitá krátká časová etapa sázkařského života, se kterou je třeba počítat a také se s ní vyrovnat. Jak se s tím vyrovnat jsme popisovali v listopadovém čísle 2014 tohoto časopisu 1x2tip.

Sázkař “gambler” toto špatné období není schopen příliš racionálně vnímat a s počtem KO tipů zvyšuje svůj počet nových a nových tiketů či v tom nejhorším případě začne aplikovat Martingale, a to je skutečně cesta do velkých pekel.

Ukážeme si několik faktorů, které jasně říkají, že Martingale do kurzového sázení nepatří!

  1. důvod – při šancích 50 na 50 (červená/bílá) máme nižší kurz než u rulety

Ruleta nám dává celkem fair kurz 2.00 na možnost červená a 2.00 na možnost bílá. Je tam samozřejmě také možnost nuly, která nám pravděpodobnost červená/bílá malinko sníží.

U kurzového sázení není fair možnost mít proti sobě kurz 2.00 / 2.00, ty nejlepší sázkové kanceláře vypisují proti sobě například 1.97 / 1.97, u průměrné rekrea sázkové kanceláře najdeme proti sobě kurzy cca 1.90 / 1.90.

Vrátím se k té tabulce z excelu ze třetí stránky a trochu tento excel rozšířím.

Například, pokud byste měli 7x KO v řadě, tak:

– u rulety 8 sázka OK znamená čistý zisk 1,00 EUR

– u kurzového sázení při stálém kurzu 1.97 znamená 8 sázka OK ztrátu -2,84 EUR

– u kurzového sázení při stálém kurzu 1.90 znamená 8 sázka OK ztrátu -11,80 EUR

Samozřejmě, abyste v kurzovém sázení vyhráli alespoň to 1 EUR počátečního vkladu, tak byste museli sázet každou novou navyšovanou sázku za vyšší částku a to takovou, aby násobek kurzu po odečtení všech vkladů znamenal čistý zisk 1 EUR. Tedy ta sázka na osmý tip by nebyla 128 EUR, ale vyšší cca 146,84 EUR.

Možná si říkáte, že budete tedy sázet kurzy nad 2.00, samozřejmě to je docela dobrý nápad, ale pak již čistě matematicky nehrajete 50 % šanci, ale třeba jen 45 % či nižší, ale to je už o šikovnosti = dovednosti vytvoření tipu v kurzovém sázení.

Každopádně znovu platí, že v případě překonání té delší KO série = čistá výhra je jen 1 EURo 🙂 hrozná představa, že v osmé sérii prohráváte 127 EUR  a riskujete 128 EUR, jen abyste vyhráli 1 EURo.

  1. důvod – vlny OK a vlny KO

Pokud budete aplikovat v kurzovém sázení Martingale, tak v případě OK vlny, tedy delší série OK výher vyhrajete vždy ten počet OK tipů * původní základní vklad, v našem případě 1 EURo. Například když budete mít sérii 8x OK, tak vyhrajete 8 EUR. To je velká výhra, že? Myšleno ironicky.

Když ale přijde ta horší vlna a třeba těch 8x KO tipů v řadě, tak devátou sázkou už riskujete 256 EUR + již prohraných 255 EUR!

A teď se rozumně podívejte na ten obrovský rozdíl:

při 8 OK sérii vydělám 8 EUR

vs

při 8 KO sérii prohrávám již 255 EUR a k tomu dalším tipem riskuji dalších 256 EUR

Teď už ten naprosto nevýhodný rozdíl musí vidět každý.

  1. důvod – limity

Pokud budete sázet v rekrea sázkové kanceláři, patrně narazíte. Ono narazíte i v té profi sázkovce, protože ta má také své limity, ale jsou o dost výhodnější.

Řekněme, že jste bohatý a vyčleníte si na Martingale sázení třeba 15000 EUR! Základní sázku budete mít ne na 1 EUR, ale na 10 EUR. Chtě nechtě se dostanete na špatnou vlnu a budete mít třeba 9 KO tipů v řadě, tj. postupně jste vsadili 10 + 20 + 40 + 80 + 160 + 320 + 640 + 1280 + 2560 = 5110 EUR máte již prohráno! Další sázka v Martingale by byla 5120 EUR!!!

Přesuneme se do pozice bookmakera či manažera sázkové kanceláře. Co byste udělali, když by zákazník chtěl vsadit za 5120 EUR?

  1. a) vidíme, že zákazník teď prohrává, tedy ideální VIP zákazník na další prohry = zisk pro sázkovou kancelář
  2. b) na druhou stranu jasně vidíme, že hraje Martingale a to je silnější signál než “áčko”

Sázkové kanceláře, resp. bookmakeři fungují na velké zodpovědnosti, mají promyšlený risk management, tedy si myslím, že drtivá většina bookmakerů by v tuto chvíli sázku za 5120 EUR NEPŘIJALA!

Proč?

Důvodů je několik:

– již jsme jako bookmaker/sázková kancelář vydělali 5120 EUR, což jsou velké peníze

– víme, že to je Martingale, ten člověk je patrně zavislý a má peníze

– příjmem další sázky riskujeme tučný zisk 5120 EUR

– ale hlavně nepříjmem sázky narušíme sázkaři jeho systém, vnutíme mu podat za nižší částku, třeba 1000 EUR, což mu ještě více naruší psychiku, protože, aby dohnal onu ztrátu (a ten sázkař prostě chce dohnat svoji sázku), tak musí vsadit 5x po 1000 EUR a nelze předpokládat, že bude mít všech 5 tiketů OK

Takový sázkař patrně neodejde, bude chtít z té zatracené sázkové kanceláře získat ty peníze zpět. Tedy bude akceptovat limit a bude sázet větší počet sázek za nižší vklady, aby svoji ztrátu dohnal. Bude zkoušet vsadit za více a na tuto chvíli již čeká bookmaker, který mu sázku za vyšší vklad přijme, pokud bude mít vysokou pravděpodobnost prohry této sázky. A to je přesně cíl bookmakera, dostat zákazníka do této pozice. Většinu sázek přijmeme s limitem a některé sázky přijmeme naplno.

Dovolím si říci, že takový sázkař má velmi malou šanci z tohoto Martingale pekla odejít, spíše prohraje celý svůj bank a poměrně rychle.

  1. důvod – vlastní existence KO série a psychologie

Mohu se střídmým pohledem na českou/slovenskou společnost a zejména sázkaře kurzového sázení říci, že velká většina má negativní myšlení. Žijí své životy spíše negativně, ve strachu, na dluh, v neustálém spěchu, pod tlakem se spoustou sprostých slov a obecně negativním myšlením.

To je strašně velké lákadlo pro KO série a obecně pro dlouhodobé prohry v kurzovém sázení. A právě jakmile se jim dostane “pod kůži”, resp. do mozku, do podvědomí stav KO série a obecně špatné vlny, tak v té hlavě tento negativní červík zůstane jako líkožrout ve smrku a žere a žere a žere.

Takový člověk si KO sérii prodlužuje automaticky sám, svými myšlenkami. A pokud ve svém sázení používá Martingale, tak to je totální peklo.

Cesta z tohoto pekla existuje! Okamžitě přestat sázet a začít na sobě pracovat. Pracovat na sebezlepšení, změnit to negativní myšlení na pozitivní, o čemž jsem psal v čísle Listopad 2013 časopisu 1x2tip. V praxi to je docela těžká práce na několik let v horších případech. U těch chytřejších jedinců se změna může projevit již za několik měsíců. Důležité je uvědomit si ten špatný stav, popravdě uznat, že jsem na tom špatně a chtít, hlavně chtít, aktivně se změnit.

Čtenáři jsou nadšení

Přesně tak jako Martingale jsou v časopise 1x2tip rozebírána další témata. Oblast kurzového sázení je široká, a tak je každý měsíc o čem mluvit. Některé rubriky jsou pravidelné, autoři časopisu se soustředí na feedback ze strany čtenářů, proto zařazují obsah, který má úspěch, a ten méně čtený naopak nahrazují.

O tom, co říkají na časopis sami čtenáři, si můžete přečíst v recenzích na webu. Žádné negativní názory tam nenajdete snad s výjimkou poznámky, že by časopis mohl vycházet častěji.

Zakoupíte si jej online

Divíte se, že jste 1x2tip ještě neviděli v žádné trafice? Prodává se totiž výhradně online v sázkařském e-shopu Betting-shop.eu. Jedno číslo stojí od deseti korun, což je velmi přijatelná cena. Časopis je měsíčník a vydává se opravdu jen v elektronické podobě. Kdo chce, může si jej vytisknout, elektronicky si ho s sebou ovšem snadno vezmete kamkoliv, a kdykoliv budete mít volnou chvilku, začtete se do taktik pro vyšší výhry. 1x2tip je sázka na jistotu pro všechny, kteří chtějí být ve svém sázení ziskoví.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *