Dřezová baterie a jak ji vybrat

Dřezová baterie je velmi důležitým elementem kuchyňského dřezu. Při jejím výběru bychom měli být opravdu na pozoru. Svoji roli zde nehraje jen cena baterie a její design. Ale zároveň několik dalších faktorů, kterým bychom měli věnovat velkou váhu.

Faktory, které ovlivňují správný výběr baterie

Také tak obyčejná věc, jako je dřezová baterie, podléhá módním trendům. Její design se do jisté míry mění s dobou. Jsou v dostání v mnoha velikostech, barevných provedeních i materiálech. Díky tomu můžete vytvořit ucelený vzhled celého prostoru kuchyňské linky.

Než se rozhodnete pro koupi nové baterie, měli byste mít na mysli důležité faktory správného výběru. Baterie by měla být praktická, dobře ovladatelná, měla by mít odolný povrch i dlouhou životnost.

Její pořizovací cena může být nižší, ale pokud chcete investovat do kvalitního pomocníka, zcela určitě se vám takový počin vyplatí.

Zamyslet bychom se měli také nad ovládáním baterie. Je třeba si ujasnit, jestli chcete pákovou nebo kohoutkovou baterii. Kohoutková je k vidění čím dál méně. Skvěle se však hodí do klasických kuchyní nebo koupelen či k rustikálnímu stylu. Páková je spíše moderním prvkem a hodí se tak do moderních interiérů.

Několik výhod pákové baterie

Pokud uvažujete o koupi pákové baterie, určitě vás budou zajímat její výhody oproti kohoutkové baterii.

  • Snáze se s ní zapíná voda, jelikož kohoutky se občas až moc utahují
  • Páková baterie je citlivější na regulaci množství a teploty vody
  • Je o mnoho ekonomičtější než kohoutek

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient