Celoroční mobilní domy: Bydlení s minimálními pořizovacími náklady

future-4x10-2kk3-848x648

Pořízení rodinného domu je poměrně vysokou investicí, na kterou většina lidí bohužel nemá. V podobné situaci jsem se před dvěma roky ocitl i já sám. Stál jsem před velmi těžkým rozhodnutím. Buď nestavět, nebo jít do hodně vysoké hypotéky. Obě dvě alternativy neskýtaly nic moc dobrého. Nakonec jsem se rozhodl úplně jinak. Na mém pozemku stojí mobilheim. Že nevíte, oč se jedná? Nevadí, rád vám své nové bydlení popíšu v následujících řádcích.

Jak vypadá náš mobilní domek?

Předně bych měl upřesnit, že označení mobilheimy se vztahuje na mobilní domy. Mohou sloužit jak krátkodobě na konkrétním místě, tak i jako dlouhodobé bydlení. Už tato informace mě přesvědčila, protože jsem chtěl objekt na minimální cenu napořád. Vzhledově můj domek koresponduje s ostatními stavbami v okolí. Pravda, je jen o něco málo menší, poněvadž jsem si vybral model Basic 4×10 m. Celkový design domu je dán i zateplením, za něž jsem si nakonec rozhodl připlatit. Co se týká materiálů používaných na výrobu domků, jsem naprosto spokojený.

Kvalitní materiály v hlavní roli

Už když jsem viděl v nabídce materiály, z nichž jsou mobilní domy vyrobeny, říkal jsem si, že by stál za to. Moje předpoklady se naštěstí potvrdily. Vnější opláštění z palubek Plastivan v kombinaci se zateplením bohatě pro naše podmínky postačí. Stejně tak plastové 5komorová okna s dvojsklem. Střecha je pokryta spolehlivou červenou šindelí. Co se týká ohřevu vody, ten je zajištěn standardně bojlerem válcovitého tvaru o objemu 50l. Podlahovou plochu tvoří plovoucí podlaha o šířce 7 mm, což bohatě stačí.

Rychlá realizace a optimální cena

Velkou výhodou byla expresní a pohodlná realizace. Obrátil jsem se na společnost mobilnidomky.cz, která má s mobilními domy spousty zkušeností. Jednak mi poradili ohledně ukotvení domku a jednak postavili patky, na nichž objekt stojí. A co cena? Dostal jsem se pod 700 000. Když ještě napočítám přípojky a další drobnosti, bydlení mě vyšlo pod 1 milion korun. To by se mi se standardním zděným domkem rozhodně nepodařilo.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient