Co je dobré vědět o venkovních roletách?

Stínící techniku si nepořizujeme každý den, takže se svým způsobem jedná o výjimečnou událost, která si žádá náležitou pozornost. Před samotným výběrem konkrétního typu je dobré zjistit si co nejvíce informací. Přesně tak jsme postupovali i my a nakonec jsme se rozhodli právě pro předokenní rolety, které jsme upřednostnili před klasickými žaluziemi. Proč jsme to udělali a jaké informace považujeme za důležité v případě tohoto typu rolet? To se dozvíte v tomto článku.

Tvoří příjemný stín

Tohle je jistě první věc, která nás zajímá v případě stínící techniky. Chceme se schovat před slunečními paprsky a zvědavými pohledy z ulice, což samozřejmě umí všechny typy rolet a žaluzií. Některé ale lépe. Právě předokenní rolety se totiž dají úplně stáhnout a vytvoří tak téměř dokonalou bariéru. Ideální pro zastínění v létě, ale i na vytvoření zdravých podmínek pro kvalitní spánek. Regulace velikosti stínu je možná díky tomu, že si určíme, jestli je zatáhneme jenom do půlky, nebo budou stažené dolů úplně celé.

Slouží jako bezpečnostní prvek

Hlavní předností této bytelné stínící techniky je podpora pasivní bezpečnosti objektu. Použití tvrdých materiálů disponuje všemi důležitými atesty, takže bezpečnostní venkovní rolety výborně plní svou funkci. Splňují třídu RC2, což ocení i pojišťovna v případě, kdy chcete toto zabezpečení zahrnout do smlouvy. Díky tomu se jedná o ideální variantu pro použití nejenom u rodinných domů v méně bezpečných čtvrtích, ale také pro instalaci na kanceláře, prodejny a jiné objekty. V zásadě tak jde o univerzálnější a elegantnější řešení, než jsou například mříže na oknech.

Snižují náklady za energie

Pokud jsou rolety stažené, slouží jako další tepelná izolace. Mezi nimi a oknem je navíc malá skulina pro vzduch, což je další izolační vrstva. Díky tomu se sníží náklady na energie v zimě, kdy se snažíme neztrácet teplo. Vlastnosti systému oceníte i v létě, kdy naopak pouštíme klimatizaci a během tropických horkých dnů nechceme dovnitř pouštět teplý vzduch. Úspora může být znatelná i při polovičním zatažení během dne. Ještě větší rozdíl je patrný v noci, kdy je zataženo celou dobu.

Dá se vybírat z různých barev

Když se řeknou venkovní rolety, hned jsme si představili takové ty obyčejné šedé. Jenže na trhu existují i jiné barevné varianty, takže je možné zvolit si přesně ten odstín, který sedí k fasádě domu. Je to sice drobnost, ale přidává to další plusové body této univerzálně použitelné stínící technice. I díky tomu jsme se ve výsledku rozhodli právě pro předokenní rolety, které jsme nainstalovali na běžný rodinný dům. Pro dotvoření interiéru zevnitř, což dokážou například látkové rolety, máme dekorativní závěsy a jsme takto spokojeni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *