Automobilka Škoda připravuje další novinku, tentokrát ponese jméno Kamiq

Další dílek do sbírky oblíbené kategorie SUV aneb model, jenž by měl navazovat na slávu někdejší Fabie Combi. Na zavazadla je připraveno při sklopení zadních sedadel až 1395 litrů prostoru, druhá z udávaných cifer týkajících se zavazadelníku je 400 litrů (dřívější Combi však měla k dispozici v základu o více než sto litrů víc). Novinka se připomene i něčím ze Scaly – konkrétně užšími koncovými světly – a zapomenout bychom neměli ani na klasický vysoký posed, jenž u kategorie SUV řidiče tolik baví.

Prvního představení se dočkal už v únoru

O nejžhavější novince z dílny mladoboleslavské automobilky se ví už poměrně dlouho, poprvé se model Škoda Kamiq představil už koncem února letošního roku na velmi prestižním ženevském autosalonu. Cílí na mladší automobilové publikum, a jak alespoň uvádí výrobce, výbava modelu bude vůbec nejbohatší v historii Škodovek.

Devítka airbagů, podélné střešní nosiče nejen pro aktivnější sportovce, v základu nechybí ani automatické přepínání dálkových a potkávacích světel nebo také systém Front Assist s automatickým brzděním. Samozřejmostí je i dvouzónová klimatizace nebo dešťový senzor, které ještě víc usnadňují život za volantem. Praktický deštník ve dveřích řidiče je pak už jen pomyslnou třešničkou na bohatě vyzdobeném dortu.

Cenových hladin je samozřejmě hned několik…

A jak je na tom ceník Škody Kamiq? Přirozeně záleží na tom, jaký model si vyberete, protože k mání není jen jeden univerzální, jak tomu už u světově proslulých automobilek bývá. Třeba model 1.0 TSI Ambition vyjde na necelých 380 tisíc korun, oproti tomu 1,6 TDI Ambition zase na prakticky 445 tisícovek. Za vybavení stupně Style si ještě připlatíte, naftový 1.6 TDI vyjde už na hodnotu, která o tři tisícikoruny dokonce převyšuje i magickou půlmilionovou hranici.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient