Dětská postel z masivu a její výhody

Ve světě designu je někdy opomíjena dětská postel z masivu. Postel je neoddiskutovatelně stěžejním kusem nábytku v domácnosti, vždyť průměrný člověk prospí třetinu svého života. Kvalitní spánek zaručí výběr vhodné postele. To platí u dospělých stejně jako u dětí. Už v mladém věku se tvoří návyky, které dětem pak zůstávají do dospělosti. A správná spánková hygiena začíná právě u pohodlí, které poskytuje postýlka. Výběrem vhodné postele se vyhnete zdravotním obtížím, na prvním místě bolesti zad, svalů a páteře.

Moderní rodiče mají výhodu výběru z celého pléna materiálů, velikostí a tvarů při nákupu dětských postelí. A mnoho z nich si uvědomuje důležitost vhodné postele.

Dětská postel z masivu – využití přírodního materiálu

Trendy v odvětví výroby postelí jsou poměrně stálé. O masivu jako materiálu lze tvrdit, že se stal jednou ze stálic a lidstvo dřevo využívá od nepaměti.

Pod pojmem masiv se skrývá jeden rostlý kus dřeva. Dřevo se rozděluje do několika kategorií podle tvrdosti. Existuje pomůcka, podle které pozná tvrdost každý. Stačí do dřeva zkusit udělat rýhu nehtem.

  • Měkké dřevo. V tomto případě nehtem zvládnete ve dřevě udělat rýhu. Patří sem dřevo z lípy, topolu, smrku, borovice nebo jedle.
  • Tvrdé dřevo se vyznačuje tím, že rýha vytvořená nehtem není téměř patrná. Do této kategorie se řadí dub nebo ořech.
  • Velmi tvrdé dřevo – rýha nelze vytvořit. Spadá sem habr, tis a akát.

Mezi oblíbené druhy dřeva pro výrobu masivních postelí patří zejména dub a buk. Protože dětská postel musí něco vydržet, vyplatí se sáhnout po kvalitním, tvrdém dřevě. Správný masiv je sestaven z jednoho kusu dřeva, ale při výrobě postele se masiv rozděluje na menší díly a ty se pak sestavují dohromady.

Výhody masivu

U dětských postelí je obzvlášť dobré promyslet materiál, ze kterého je postel zhotovena. Pro dítě je postýlka nejdříve hlavní útočiště, později velmi využívanou plochou na hraní. Z tohoto důvodu je dobré vybrat kvalitní dřevěný masiv, protože déle vydrží. Hlavní výhodou je jeho přírodní původ – zdravotně nezávadný, hypoalergenní materiál.

3 kritéria podle kterých vybírat dětskou postel z masivu

  1. Velikost

Vybírat je možné z široké nabídky postýlek z masivu, ovšem důležité je si uvědomit, že dítě během pár let rychle vyroste. Vyplatí se tedy investice do větší postele, která vám vydrží dlouho.

  1. Příslušenství
    Na trhu existuje mnoho vychytávek, kterými můžete dětem zpříjemnit usínání. Pro ty nejmladší je samozřejmostí bezpečnostní ohrádka. Starší děti jistě ocení možnost přistýlky, v případě přespání kamaráda, nebo přestavba na palandu. Praktičtí rodiče pak mohou sáhnout k posteli z masivu s úložným prostorem. To skýtá možnost ukládání sezónního oblečení (zimní bundy, oteplovačky).
  2. Design

Dětská postel musí zapadat do celkového vzezření pokoje. Je pro děti útočištěm, stává se lokací pro spoustu her. Pro nezkušené není ostudou vyhledat pomoc interiérového designéra, který dokáže hravě proměnit dětský pokoj v palác a postýlku ve vzhledné a útulné hnízdečko.

Závěrem

Možnosti využití masivu při výrobě dětského nábytku jsou dnes takřka neomezené. Kvalitní spánek je pro zdravý životní styl stěžejní. V případě postele můžete volit mezi různými velikostmi, příslušenstvím a dřevem. Atypické pokoje pomůže zařídit designer.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient