Jak jsem poptával novou kuchyni, zkoušel jsme Nejřemeslníky a ePoptávku

Potřebovali jsme doma předělat kuchyni, ideálně kvalitně a za co nejlepší cenu. Neměli jsme tip na žádnou konkrétní společnost, známí nám také nedokázali nikoho doporučit, a proto jsem se rozhodl, že dám inzerát na poptávkové servery.

Pro poptávkové weby jsem se rozhodl zejména z důvodu úspory času. Je jednodušší dát jeden inzerát a počkat si, jaké firmy pošlou nabídku než sám aktivně oslovovat několik různých firem.

Pro řemeslné práce byla volba jasná

S poptávkovými servery jsem do té doby neměl žádné zkušenosti, a tak jsem se trochu obával, jak všechno bude fungovat. Rozhodoval jsem se mezi Nejremeslnici.cz a ePoptavka.cz, přičemž dobrá zpráva je, že pro poptávající jsou oba systémy zdarma. Platí vždy firmy dodávající své služby.

Pro řemeslnou práci, jakou je rekonstrukce koupelny, mi však přišel lepší poptávkový web Nejremeslnici.cz. Líbilo se mi i uvedení cen. Pro spoustu běžně poptávaných služeb si na webu můžete prohlédnout typické ceny. U rekonstrukce koupelny se průměrné ceny pohybují kolem 80 000 korun. To byla částka pro mě akceptovatelná, a tak jsem rovnou zadal poptávku.

Nabídek bych si představoval víc, ale vybrat se dalo

Nabídky jsem obdržel asi za tři dny, rychlost tedy hodnotím kladně. Co mě překvapilo nepříjemně, bylo, že přišly pouze tři nabídky. Raději bych měl větší výběr, a tak jsem si zadal inzerát i na ePoptávku. Tam se hlásili spíš větší firmy, co mě ale překvapoli, byl počšet nabídek, těch bylo celkově 38. Z toho už se dalo vybrat! Některé nabídky byly podle mne ze šablony, ale našlo se mezi nimi i několik, kteří si dali s odpovědí opravdu záležet. Ty mne zaujaly určitě víc.

Kromě ceny a textu, který vám daný dodavatel pošle, vidíte mj. i hodnocení firem, což je rovněž dobré kritérium při výběru. My jsme nakonec zvolili firmu s ne úplně nejdražší nebo nejlevnější nabídkou, dobré reference nás však přesvědčili, že se vyplatí. Taková zlatá střední cesta. I já jsem následně firmě dal dobré hodnocení – pomůže zase dalším zákazníkům.

S poptávkovými servery jsem tedy byl ve finále velmi spokojený. Splnil má očekávání a dokážu si představit, že při příští řemeslné zakázce se na něj zase obrátím. Nejremeslnici.cz je zaměřený čistě na řemeslné práce, dodá méně nabídek. ePoptávka je podle všeho opravdu jednička na trhu, nabídek přišlo násobně víc.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient