RODIČing festival

 

RODIČing festival

V poslední době mám pocit, že spoustě věcem nerozumím. Nechápu směr, kterým se lidstvo vydalo a se spoustou věcí, které se kolem mě dějí, nesouhlasím. Protože jsme všeobecně médii přesvědčováni, že to co se děje, je v náš prospěch a je nám podsouváno, co si vlastně máme myslet, jsem jedna z těch, která asi nesouhlasí s většinovým davem.

Jedno z témat je výchova dětí, ať už se jedná o výchovu v rodině nebo i ve škole. O úpadku školského systému se zde nebudu rozepisovat. Jen se zmíním, že i přes to, že máme technické vymoženosti, v rámci takzvané demokracie, jde naše školství s úrovní hodně dolu. Vytrácí se nám úcta k autoritám a dětem chybí pevně dané meze, za které prostě nemohou jít. Také v rámci přehnané soutěživosti se vytrácí tolerance, spolupráce, vzájemná pomoc a přátelství mezi dětmi.

Pokud máte pocit, že potřebujete radu jak z toho ven, motivaci a pár nápadů, jak dělat věci jinak, mám pro vás jeden typ, který mě opravdu zaujal a míním na něj i zajít. Jedná se o RODIČing festival. Bude se konat 7. května 2016 od 9:00 do 20:00 hodin v Brně na výstavišti, tedy přesně BVV BRNO, v Pavilonu A, a jedná se o první ročník.

Cílem tohoto festivalu je ukázat nejen rodičům, ale všem, kteří se zabývají vzděláváním a výchovou dětí, co všechno mohou ovlivnit pro budoucnost jejich dětí, nebo dětí, na které mají vliv. Festival je oslavou kreativity, inovace a myšlení ,,mimo krabici“. Přesně tedy koresponduje s mým přáním, dělat věci jinak, poslouchat svůj instinkt a ,, tzv. neskákat z okna“, i když to dělají všichni, pokud se mi to zdá jako totální zcestná hloupost.

Festival rozšíří obzory vašeho vědění a nabídne vám velké množství jiných způsobů myšlení a přístupů ke vzdělávání a výchově. Předvede vám, jak můžete dělat věci jinak. Bude vám inspirací a ukáže vám nové cesty a možnosti.

Uslyšíte zde přednášky od těch nejlepších lektorů, kteří se zabývají právě výchovou dětí. Přijedou do Brna ze všech koutů České republiky. Ukáží nové úhly pohledu ve snaze inspirovat, jak vychovávat naše děti. Každý z nás chce našim dětem zajistit podmínky pro spokojený, šťastný a prosperující život. Hledáte-li tedy alternativy ve výchově, tento festival Vám je dokáže nabídnout. Máte zde jedinečnou možnost znovu objevit to, na co v poslední době často zapomínáme. Ty největší dary, které můžeme našim dětem dát, jsou totiž zadarmo.

Jak bude festival probíhat?  Nemusíte se bát, že byste se na něm nudili. Vždy budete mít možnost si vybrat. V průběhu dne zde budou probíhat dva souběžné programy. Jednak program přednášek pro rodiče a také aktivity rodičů s dětmi. Pokud tedy chcete vzít své ratolesti sebou a vyzkoušet si některé rady a techniky na vlastní pěst přímo na festivalu, máte jedinečnou příležitost. Součástí festivalu budou, jak už je zvykem, i prodejní stánky a prezentace velkého množství inovativních způsobů vzdělávání, výchovy a zdravého stravování.

Nemusíte kráčet s davem, pokud máte pocit, že jde špatným směrem. Dejte na svou intuici a navzdory tomu, co dělají všichni kolem, se vydejte vlastní cestou. Moje zkušenost je, že instinkty mě prostě nezklamou. Pokaždé, když jsem se nechala přemluvit a strhnout k jinému rozhodnutí, než mě to podvědomě táhlo, nedopadlo to dobře. Čím déle jsem na tomto světě, tím více se vracím ke kořenům a obracím se dovnitř. Snažím se objevovat nové možnosti, získávat informace a inspiraci, ale rozhodovat se tak jak to uvnitř cítím.

Ať už dáte na intuici, nebo jen hledáte inspiraci a nové možnosti, určitě se nechte zlákat a zajděte na první ročník Festivalu RODIČing. Sháníte-li lístky, zkuste zabrousit i na RODIČing FESTIVAL na FB. Věřím, že se vám bude líbit a splní vaše očekávání. Dobře se bavte a vychutnejte si kouzlo přítomného okamžiku. 

1 názor na “RODIČing festival”

  1. Pingback: RODIČing festival – "Nestačím se divit...

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient