Netradiční sporty: Ringet

Co to je? Sport podobný lednímu hokeji. Liší se pouze tím, že místo puku se hraje s gumovým kroužkem o vnitřním průměru 10cm a místo hokejky s rovnou tyčí k této hře určené. Tato hra nedovoluje hraní tělem a je omezen taká čas akce, ta se musí ukončit po půl minutě střelou na branku. Tím je zaručen rychlý spád hry kterému pomáhá také to, že ring se dá lépe kontrolovat a ovládat než puk při ledním hokeji. Také je zde menší riziko úrazu než u ledního hokeje.

Kde se hraje? Pro hru ringet je určeno kluziště stejné jako pro lední hokej. S ledním hokejem má dokonce stejné i branky. Hraje se v třech dvacetiminutových třetinách.

Kdo ji hraje? Hra je určena pro šest lidí v každém poli, tedy jeden brankář a pět hráčů. Populární je ve Švédsku, Finsku a Spojených státech amerických. Tyto země dokonce v ringetu pořádají Mistrovství světa v rinetu. V ČR se ringet hraje také, v letošním roce proběhlo 1. mistrovství ČR v ringetu.Česká republika se také účastnila Mistrovství světa v ringetu, které se konalo v Helsinkách. I této soutěže se Česká republika zúčastnila poprvé, z čehož lze soudit, že je u nás ringet živý.

 

 

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient