Volby v České republice a strana Svobodní

Volby v České republice a strana Svobodní

Při ohlédnutí na polistopadové dění v naší republice a zhodnocení devastačního díla, které naši politici dovedli k úplné dokonalosti, by to chtělo radikální změnu.

Vytunelovalo se, co se dalo, podniky se pozavíraly a rozprodaly. Pokud si je vezmete podle seznamu a mrknete se na vlastníky našich velkých společností, těžko najdete tu, která patří českému majiteli. Nepatří nám už snad ani židle, na které sedíme.

Naše orná kvalitní půda je zastavěna chátrajícími nákupními centry, neobsazenými komerčními objekty a zrůdnostmi zbohatlíků. Zbylá orná půda pláče erozí pod tíhou zhoubných dotací a pěstování řepky, která ničí půdu. Zapomněli jsme na osevní postupy, střídání plodin a péči o půdu. Na stavovskou čest, budování firem a značek se jménem, které má zvuk a známku kvality. Vozíme plodiny plné jedů a pěstované pod výbojkami z druhého konce světa.

Náš státní dluh vyrostl do obřích rozměrů. K moci jsme pustili zbohatlíky. Koupí si nás urnavšechny a bude nás dokonale ovládat. Kampaň, kterou si zaplatí, nepřekoná nikdo.

Zoufalý člověk dělá zoufalé věci. A naše země si zoufá. A její lidé s ní. Po zkušenosti s předvolebními nesplněnými sliby chci ve vládě někoho nového. Jak jste na tom vy? Začínám číst volební programy a zjišťovat, s kým mám tu čest. Nevím, zda to bude o moc lepší, ale hodlám to zkusit. Aspoň to bude jiné. Národe spoj se a dej na pomyslný trůn jiné lidi.

Svobodní

Na stránkách této strany se dočtete, že součástí svobody je odpovědnost. Už zde se shodneme. A možná se také s vámi, co to čtete, shodneme, že naše dosavadní vláda dokázala, neví, co to je odpovědnost.

,,Státní moc má sklon rozhodovat za občany a tím ohrožuje jejich svobodu, proto musí být omezena a kontrolována“. Souhlasíte?

,,Dlouhodobé tolerování institucí poznamenaných demokratickým deficitem zákonitě vede k omezování práv a svobod jednotlivců a k nespravedlnostem, jež nelze vyvážit žádným jiným přínosem.“ Souhlasíte?

Pokud ano, tak čtěte. Má to totiž hlavu a patu a stojí to za to. A to je jen výňatek politické filozofie. Stojí za to i politický program a další propracované smysluplné pasáže.

Jde o to, že ať chceme nebo nechceme, komunistický režim důsledně a programově potíral veškeré demokratické základy právního řádu a nahrazoval je takzvanýmsvob socialistickým právem. Po rozpadu komunistického režimu jsme ale tápali a tápeme do dnes. Československo a později Česká republika neměla kvalifikované právníky pro návrh reformy právní filosofie. A tak se záplatoval socialistický systém práva.

Tak třeba:

,,Spravedlivý stát

Česká politika přijala mylnou představu, že spravedlnost znamená nezávislost na čemkoli. Vytvořila se justiční diktatura, neodpovědná soudní moc. Vědomí spravedlnosti se odvozuje od lidu stejně, jako každá politická moc. Justice musí být nezávislá na výkonné moci, ale nalézání spravedlnosti podléhá veřejné diskusi a musí korespondovat s veřejným vnímáním toho, co je spravedlivé. Spravedlnost nemůže být nezávislá na reflexi občanů státu.“

Zajímavý je i jejich pohled na lidská práva. Úcta k druhému člověku se totiž opravdu odvozuje od morálních principů, nikoli politických, a proto na ni nelze uplatňovat politická kritéria. Tohle je ale zcela jiná myšlenka, než to, co se prosadilo nyní, nemyslíte? Absurdita dnešních zákonů nezná mezí. Morální princip, je termín, který už nikdo nechápe. Slušnost, ohleduplnost a tolerance se nám vytratila ze života. A bez ní nás čeká jen morální úpadek a pak totální dno. Uvědomujeme si to?

Názor této strany na sociální politiku je velmi zajímavý.

,,Sociální politika nesmí být dominantní úlohou státu. Pomoc bližnímu je odpovědností jednotlivce, rodiny a soukromoprávních spolků.“

Svobodní prosazují zásadní ústup státu od provádění sociální politiky, která je drahá pro daňové poplatníky a demotivační pro příjemce sociálních dávek. Stát ročně vyplácí na desítky milionů jednotlivých sociálních dávek a to i mimo důchody, nemocenské a podpory v nezaměstnanosti, což činí v objemu mnoho desítek miliard.

Přečtěte si jejich názory na Euro, Evropskou unii a naše postavení v ní. Přečtěte si návrhy na změny.

Předseda Svobodných a europoslanec Ing. Petr Mach, Ph.D. je český ekonom a politik. Vystudoval obor statistika – ekonometrie a obor finance na Vysoké škole ekonomické v Praze. Byl ředitelem Centra pro ekonomiku a politiku. V současnosti také vyučuje ekonomii na Vysoké škole finanční a správní a na Vysoké škole ekonomie a managementu v Praze. Všeobecně se zabývá se otázkami daní, deficitu a dluhu, měnovou teorií a politikou. Je autorem knih Úskalí evropské integrace a Jak vystoupit z EU a publikuje mnoho odborných i populárních článků.

Volby v České republice

Jak vidíte situaci České republiky? Sledujete ji, nebo je vám to jedno? Budete volit? Napište nám, která strana se vám líbí, jaký je váš názor. Dejte nám rady a typy. Je třeba se spojit a volit jiné strany, zkusit změnu. Je třeba bojovat za naši budoucnost a budoucnost našich dětí.

 

1 názor na “Volby v České republice a strana Svobodní”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient