Co je nejčastější příčinou úrazů v zahraničí?

Nemůžete se dočkat, až vyrazíte na vytouženou dovolenou? Těšíte se na ni celý rok a chcete si těch pár dní v zahraničí užít na sto procent… Neměli byste však zapomínat na běžnou opatrnost. Podle statistik jsou nejčastějšími příčinami úrazů neukázněnost a neznalost poměrů dané země.

Pojišťovny evidují nejvíce pojistných událostí v průběhu letních a zimních dovolených. K nejčastějším případům přitom patří dopravní nehody a zranění způsobená ve vodě. Poměrně často řeší také násilné činy. Ze statistik Světové zdravotní organizace jasně vyplývá, že počet úrazů silně převyšuje nemoci. Zároveň jsou nadpoloviční příčinou událostí končících smrtí.

svobodnyblog-cz_online_ergo_cz_01

K hlavním příčinám nehod patří rizikové chování, neukázněnost a absolutní neznalost místních poměrů. Čeští turisté leckdy netuší, jak se chovat v cizím silničním provozu a na dny strávené v zahraničí nejsou dostatečně připraveni. Tyto hlavní příčiny vedou k vážným dopravním nehodám i k trestným činům. Neméně rizikové jsou také vodní sporty.

Co se týče nebezpečí na silnicích, denně zemře v důsledku nehod 3 500 lidí, z nichž spousta patří do řad cestovatelů. Zdaleka nejvíce nehod se děje v rozvojových zemích, kde řidiči nerespektují pravidla provozu. K rizikovým destinacím patří také Indie, Egypt, Čína, Mexiko a Dominikánská republika.

svobodnyblog-cz_online_ergo_cz_02

Vraťme se však k vám a vaší dovolené. Chcete-li si domu odvézt pouze příjemné zážitky, myslete na prevenci a nevystavujte se zbytečným rizikům. Zároveň nezapomeňte na kvalitní cestovní pojištění – vyjde vás jen na pár desítek korun (viz. kalkulačka cestovního pojištění) za den a zajistí vám komplexní ochranu.

Dobrou volbou je například cestovní pojištění od pojišťovny ERGO. Stačí si vybrat vhodný balíček, zaplatit online a vyrazit do světa.

Nezapomeňte, že ani pojištění není stoprocentní ochranou. O tzv. výlukách se dočtete ve VPP pro pojištění do zahraničí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient