Netradiční sporty: Ricochet

Dnes Vám jako další z netradičních sportů představím Ricochet. Česká ricochtetová organizace tento sport popisuje jako sport, který odstranil nedostatky ostatních raketových sportů. Není to jen raketový sport, ale byl navržen a vytvořen ve spolupráci s lékaři a odborníky na fitness, takže příjemně spojuje hru, fitness a zlepšení zdravotního stavu. Nejvíce je podobný squashi. Zajímavé je, že při hře ricochet se hraje i o nízký strop, je tedy jednodužší udržet míček v pohybu.

Kde se hraje? Ricochet se hraje na hřišti, lépe řečeno kurtu, o rozměrech 8m na 5,5m. Je to uzavřený kurt, výška stěn by měla být 2,7m. Zadní stěna je průhledná, většinou z tvrzeného skla, a je určena pro diváky, kteří se tak nemusí obávat míčku mimo kurt a zároveň se hráčům nikdo nemotá pod nohy.

Raketa na ricochet je o něco menší a také lehčí než raketa na squash. Zajímavostí je, že tyto rakety mohou být vyráběny pouze pod jednou značkou, výroba raket pro ricochet nebyla povolena pro běžné výrobce sportovních potřeb po celém světě. Míček je téměř stejný jako ten pro squash, rozdíl je pouze v msteriálu. Ten pro ricochet má na svém povrchu malé dírky, které ovlivňují odskok míčku od rakety.

Kdo ji hraje? Tato hra je určena pro všechny věkové kategorie. Při zápase spolu hrají dva hráči. Nemusíte mít strach si ricochet zahrát ani když držíte raketu poprvé v ruce, je to velmi dynamický sport, který se zalíbí téměř každému. Je také prospěšný zdraví a i proto se v dnešním světě hraje stále více.

 

Ukázka sportu ricochet:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient