Proč mizí údaje na přírodních léčivých přípravcích a bylinkách

byliny

Proč mizí údaje na přírodních léčivých přípravcích a bylinkách

Evropská unie mě pěkně štve. Málokdy mé potíže vyléčí předepsané léky od lékaře a s úpornými potížemi mi nedokážou poradit. Hledám pomoc, kde se dá. Hlavně v bylinkách a přírodních léčivých produktech. Bohužel si o nich na jejich obalech moc nepřečtu. Evropská unie mě pěkně štve.

EU zakázala Čechům nepřímo užívat byliny. Kdo je tedy nemocný, je odsouzen k polykání chemie. Farmaceutický průmysl vzkvétá, ceny léků rostou, ale nezabírají a často škodí. Už je to pár let co se velmi těžko dostáváme k relevantním informacím o možné alternativní přírodní léčbě. Naši evropští byrokrati zakázali léčebné účinky bylin a podobné informace šířit.

Ať tedy žijí lobbisti. Farmaceutické firmy chtějí neustále větší zisky, i když zdražují léky, což jim očividně nestačí. Potřebují mít prostě všechny nemocné pro sebe. Když ale lezu bolestí málem po zdi a nic nezabírá, totálně mě dokáže naštvat, že si na žádném balíčku a přípravku prostě účinky nepřečtu. Chybí na homeopaticích, bylinách, tinkturách, potravinových doplňcích přírodního charakteru, prostě všude.byliny-1

Evropského parlamentu a rada Evropského společenství (ES) vydala nařízení pod č. 1924/2006 a stále se to zhoršuje. Další je třeba Směrnice 2002/46/ES a tak dále… Za posledních 15 let vydal slavný Evropský parlament velké množství směrnic a nařízení ovlivňujících postavení na trhu veškerých přírodních léčivých zdrojů, rostlin, hub, mikroorganizmů a podobných produktů.

Jev je patrný i na webových stránkách a e-shopech. Ano, googlíme, ale na internetu je spousta protichůdných popisů. Ještě se rádi budeme vracet ke knihám. Pokud se budou ještě vydávat a bude je hloupnoucí zmanipulovaný a omezovaný národ číst.

Na základě nařízení se nesmí zákazníkům poskytovat žádné informace o účincích našich nebo třeba peruánských bylin a blahodárném vlivu na náš organizmus. Všechny informace musely ze stránek provozovatelé odstranit, podléhají přísným kontrolám a hrozí jim sankce.

bylinyLegislativa EU zavedla pro veškeré léčivé rostliny velmi nepřiměřenou regulaci a domnívá se, že tak lidi donutí přestat používat přírodní léky. Došlo k jejich vyjmutí z režimu potravin a také jejich odsunutí do vysoce omezujícího režimu. Ten byl ušitý přímo na míru průmyslovým lékům. Toto nařízení zakazuje užívat u těchto potravin tvrzení, která by nějakým způsobem naznačovala jejich pozitivní vliv na zdraví, a to s výjimkou tvrzení, která budou schválena Evropskou komisí. Což je tedy výsměch.

Jde o cestu k úplnému zákazu použití bylin. Jde o další omezení práv svobodného člověka, o možnost výběru vlastní volby péče o vlastní zdraví. Vše se tak opět děje pod záminkou ochrany spotřebitele. Bere se tak lidem bezpečná a dostupná alternativa. Evropské úřady se opět staví mezi člověka a přírodu. Rozhodují za nás o tom, co si máme o léčivých rostlinách myslet a co se smíme a nesmíme dovědět.

Jde o arogantní diktát moci, kdy jsou obyvatelé Evropské unie kráceni na svých právech, je jim odpírána naprosto základní možnost svobodné volby jak pečovat o své vlastní zdraví, což je zakotveno i v Základní listině lidských práv a svobod.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient