Děti a zima aneb jak zabavit ratolesti, když počasí nepřeje

Pohádkově zasněžených dnů bývá pomálu. Když ještě fouká trochu větru a přidají se padající vločky, stále to lze vydržet. Pokud ale vítr zesílí ve vichřici, hustě sněží a teploty klesají hluboko pod bod mrazu, venku neudržíte sebe, natož děti. Pro takové dny je dobré mít v záloze několik triků, jak děti spolehlivě zabavit na dlouhé hodiny. Inspirujte se!

Tvoření vánočních dekorací

V období před Vánocemi se společně zabavíte při tvoření. Klasikou je výroba papírového řetězu či vystřihování vánočních hvězd z papíru. Buďte kreativnější a vyrobte si svícínky. Potřebovat budete sklenici (například od okurek), umělý sníh (koupíte asi za 50 Kč v papírnictví), lepidlo, nůžky, tác, mašličku na ozdobení. Sníh vysypte na tác, aby vznikla asi 2 cm silná vrstva. Sklenici celou namažte lepidlem. Pokud chcete, aby se sníh na některá místa nenalepil, použijte lepicí pásku. Poté už stačí jen sklenici „vyválet“ ve sněhu a nechat cca 15 minut zaschnout. Na závěr ozdobte mašličkou a je hotovo.

Společně vyrobené hry

Minuty i celé hodiny rychle ubíhají při hraní společenských her. Všemu dáte větší šmrnc, když si hru společně s dětmi vyrobíte. Vytvořit se lehce dají pexeso, karty, Člověče, nezlob se či Carcassonne.

TIP: Místo klasického si vytvořte hmatové pexeso. Do pytlíčků z látky zašijte různé předměty, jako jsou bublinková folie, čočka, kamínky aj.

Za pohybem do herny

Děti mohou být z pobytu doma hodně otrávené, čímž zkazí náladu i vám. Když počasí nepřeje, vyrazte do dětské herny. V České republice vyrostly jako houby po dešti. I v menších městech je jich obvykle několik, pokaždé lze vyrazit jinam. Stačí se podívat na stránky www.venkazdyden.cz. Najdete na nich seznam dětských venkovních a vnitřních hřišť napříč celou Českou republikou. Na webu je již registrováno 250 dětských heren. Stáhněte si ještě tuto aplikaci, s ní budete mít seznam neustále při ruce. Dětské herny a hřiště umí vyhledat podle adresy, typu a dalších kritérií.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient