Kvalita mužských spermií je zdaleka nejnižší v historii lidstva

Pokud se vše nezačne řešit a to rychle, máme dříve či později zaděláno na velké problémy jako celý druh.

I když to na první pohled vypadá skoro až lehce humorně, má to na pozadí velmi vážný podtón. K této věci se nedávno vyjádřil v The New York Times Dr. Nicholas Kristof a největší nenápadný problém moderní doby je nedostatek spermií u mužů.

Aktuální stav je takový, že poslední naměřené hodnoty jsou nejnižší za 75 let (stále nižší a nižší). A pokud je náhodou někdo má v počtu více než dostatečném, nejsou nijak extra fertilní. Jsou to zkrátka „zmetky“, co plavou jen tak dokola nebo se jinak nepohybují přirozeně (viz známá scéna z Homera Simpsona).

Celé by to jeden mohl odbýt úsměvem, ale problém je, že když to tak půjde dále, člověk se stane dalším druhem, který bez „zkumavky“ nemá šanci.

Ještě ale není vše ztraceno. Tak třeba, stačí se vyhnout plastovým obalům a speciálně ohřívání jídla v plastových obalech! Problémové jsou i některé tiskárny (laserové kvůli ozonu namátkou), kopírky a faxy (ATM, tiskárny na úřadech, …).

Na povzbuzení plavců toho dnes ale asi bude potřeba provést více než jen začít sportovat na osobní úrovni… V první řadě to asi budou striktnější regulace na ničitele endokrinních systémů – chemikálie v leštěnkách, jídlo v plechovce, běžná “pitná” voda, …

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient