Z deníčku studentky 23: konečně konec!

Tak jsme se dočkali! Studenti, učitelé a všichni zaměstnanci školy jásají, jsou tu prázdniny a zasloužený odpočinek.

Právě dnes se ve většině škol rozdává vysvědčení. Pro někoho velká událost, pro někoho zklamání, pro někoho zbytečný papír. Ale nejdůležitější na tomto posledním dni školy je loučení se spolužáky. Tento den jsou všichni smíření, nebo se tak alespoň tváří. Radost se mísí se smutkem, že své drahé spolužáky celé dva měsíce neuvidíme. Ale jen co vyjdeme že třídy, na stesky nikdo ani nevzpomene a všichni jsou rádi, že mají klid od těch šprtů, otravů a hlavně od učitelů. Je pronášeno mnoho závratných slibů jako budeme si psát, navštívíme se, musíme jít ven… Ale už v této chvíli všichni ví, že to není tak úplně pravda. Prázdniny nejsou nafukovací a musí se do nich vejít návštěva rodiny, babiček, tetiček, rodinná dovolená, někdy dokonce brigáda… A spolužáků si přece jenom užijeme těch deset měsíců ve škole až dost, no ne?

To je další věc, která by někoho mohla zarazit. Proč se vlastně učitelská k dávají na konci roku květiny? Jako díky že jste to s námi vydržela? A co by potom měli dostat studenti od učitelů, láhev domácí pálenky? No, prostě tradice je tradice, jenom nevím,  co potom učitelka dělá s dvaceti kyticemi. Ti praktičtější nosí jako dárek bonboniéru, malý dáreček nebo sklenici dobrého vína, aby si chudák učitel pročistil hlavu.

No a to je závěr školního roku.  A když jsou prázdniny, studentka si moc nemá co zapisovat, takže deníček studentky na chvíli upadne v zapomnění. Ale nebojte se, hned v září nastoupí studentka s novými silami a to bude teprve síla!

Všem přeji užité letní měsíce 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient