Plané naděje ve formě zamrzlého těhotenství, aneb jak se dá obelstít matka příroda

Nemůžete najít toho pravého partnera, se kterým by bylo možné hovořit o založení rodiny? Máte slibně rozjetou kariéru či vlastníte firmu a početí dítěte je pro vás spíše sci-fi představou? V tom případě vás jistě zaujme metoda zmrazování vajíček, kterou dokonce některé zaměstnankyně nadnárodních společností dostávají místo stravenek, jako zaměstnanecký benefit. Přijde vám to směšné? Přijde vám odkládání těhotenství na dobuiv neúměrně dlouhou jako naprostá hloupost? Přirozené stárnutí vám po třicítce či čtyřicítce pouze stěží dovolí otěhotnět, je ovšem toto ne zrovna levné kupování planých nadějí tím pravým řešením, jak obelstít matku přírodu?

Skvěle našlápnutá kariéra nezastaví biologické hodiny

Své pomyslné biologické hodiny má každá žena. Některé ovšem jejich bití na poplach jednoduše přehlížejí a říkají si, že na dítě mají ještě dost času. Omyl je ovšem pravdou. Žena je nejvíce plodná v období od 25 do 30 let. V současné době, kdy je naprosto normální studovat do 26 let a poté se snažit finančně zajistit neúprosnou prací, která po nás bude vyžadovat 100% nasazení, je ovšem velmi těžké pomýšlet na zakládání rodiny v tomto věkovém rozmezí. Spousta žen se cítí být zajištěna až kolem čtyřiceti let, což je na pořízení si prvního dítěte opravdu velmi pozdě. Právě proto se z plození stal byznys, který vynáší celému světu. Metoda IVF, která v České republice vyjde se vším všudy zhruba na 120 Kč, které v době, kdy je nejhodnější vajíčka zmrazit, což je kolem 25 let, je pro mnoho mladých žen z finančních důvodů naprosto nemyslitelnou záležitostí, pojišťovna nehradí. Pojišťovna totiž tuto léčbu hradí pouze u onkologicky nemocných žen, u kterých hrozí riziko toho, že nebudou schopni v budoucnu přirozeného početí. V ČR navíc možnost zaměstnaneckého benefitu ve formě zmrazení vajíček zaměstnankyně není k dispozici a bude ještě dlouhou dobu trvat, než se u nás tento pro mnohé zvláštní zaměstnanecký tarif objeví. Samotný fakt, že vás neúspěch této léčby připraví nejen o značné množství peněz, ale také o emocionální újmu je opravdu velmi smutný.

Je mi třicet a nenašla jsem toho pravého

Mnoho žen se takzvaně nedobrovolně musí smířit s tím, že nemají s kým založit rodinu, po které mnohdy velmi touží. Absence partnera je tak poté dalším velmi výrazným důvodem, proč se ženy pro uchování svých vajíček do zkumavky vůbec rozhodnou. Chtějí mít prostě šanci, že až si toho pravého muže najdou a na početí přirozenou cestou již bude pozdě, budou mít v záloze svá mladá zmražená vajíčka, která jim pomohou k mateřství. Navíc ovšem ale ženy, které se například na kraji čtyřicítky rozhodnout pro zmrazení vajíček, si kupují ve většině případů pouze hrstku planých nadějí. Úspěšnost této léčby v tomto věku je opravdu bohužel na vodě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient