Darování květin není žádná věda. Nebojte se někomu koupit kytici!

darujte rostliny

Darování květin je projev lásky. Mnohdy se květiny dávají jako součást dárku k narozeninám či svátku, a to převážně ženám. Každá žena totiž miluje květiny, i když říká, že ne. Je jedno, zda květinu darujete mamince, manželce, přítelkyni nebo kamarádce, účel to splní stejný. Další častou příležitostí, kdy se darují květiny je pohřeb či poslední den školy. Důležité však je vědět, co jaká květina znamená, kdy se dává a pravidla předávání. Pojďme se na to podívat.

Růže jako důkaz lásky i přátelství

Nejčastěji se růže darují z lásky. Existuje několik pořekadel. Například to, že sto rudých růží, ukazuje dobu, kterou s milovanou osobou chcete být. Za každý rok jedna růže. Pokud darujete padesát růží, ukazuje to padesát důvodů, proč danou osobu milujete. Rudá růže symbolizuje vášeň a růžová zase romantiku. Obojím partnerku či manželku potěšíte. Růži můžete darovat například i kamarádce.

darování květin

Jakou květinu darovat pro radost?

Chtěli byste někoho obdarovat kyticí a udělat mu radost? Neváhejte koupit slunečnici. Slunečnice má velmi pozitivní barvy a na okolí působí příznivě. Dále můžete k narozeninám darovat ozdobenou květinu z několika druhů. Ta by ovšem potěšila i paní učitelku na konci školního roku.

Květiny na dušičky

Pokud se chystáte darovat květiny zesnulým, měli byste zvolit chryzantémy či karafiát. Můžete si také nechat uvázat smuteční květinu, kterou vám vyrobí v jakémkoliv květinářství na zakázku.

Pravidla darování květin

Darování květin má několik pravidel. V první řadě se zaměříme na množství květin. Sudý počet se dává při smutečních událostech, naopak lichý počet se dává při všech veselých, a to na svatby, narozeniny či z lásky. Dalším pravidlem je obal. Co tím máme na mysli? Darujte květinu vždy bez obalu. Jedině tak docílíte toho, že květiny vyniknou. Při darování kytice se vždy dívejte do očí osobě, které kytku dáváte. Při předávání rovněž dané osobě pogratulujte, a to pravou rukou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient