Jaké pneumatiky vybrat? Matador, Uniroyal nebo raději Continental?

Bezpečnost silničního provozu by měla být pro každého řidiče prioritou. Vždyť právě dopravní nehody jsou častou příčinou naprosto zbytečných úmrtí a nejrůznějších zranění, které nezřídka mívají i trvalé následky. Zanedbatelné nejsou ani materiální škody jak na vozidlech, tak i na dopravním značení, stromoví a ostatních movitých i nemovitých věcech. Každý, kdo se pohybuje po silnici, by proto měl dbát na dodržování dopravních předpisů a zároveň se řídit zdravým rozumem; to se týká nejen řidičů motorových vozidel, ale také chodců, cyklistů a každého, kdo se pohybuje po vozovce. Velkou roli však hraje také stav vozidla. Velice důležitá je i správná volba pneumatik.

Jaké pneumatiky jsou ty pravé?

Na bezpečí mi záleželo vždy a od doby, co poměrně často vozím autem děti, na něj dbám dvojnásob. Považuji se sice za zdatnou řidičku, zároveň si ale uvědomuji, že se neštěstí může udát během několika málo sekund. A jelikož jsem se řídit učila v poměrně náročných horských podmínkách, dobře vím, že jednou z příčin ztráty kontroly nad vozidlem bývá smyk. Dojít k němu může nejen na sněhu, ale i na mokré vozovce a blátě. Velký důraz proto kladu na to, abych vybírala kvalitní pneumatiky a vždy je vyměnila o něco dřív, než se dopracují do stavu, kterému se běžně říká „ojeté“. Dávno sice žiji ve městě a do hor vyrazím maximálně jednou či dvakrát do roka lyžovat, návyky z řidičských začátků mi však zůstaly.

Pro intenzivní ježdění a náročné podmínky jsou ideální prémiové pneumatiky Continental

V letech, kdy jsem každý den dojížděla každé ráno rovných padesát kilometrů do práce a večer tou samou cestou zase zpátky, pro mne byly jednoznačnou volbou prémiové pneumatiky. Mým favoritem byla značka Continental. Nejen proto, že se její historie píše již od roku 1898. Pneumatiky Continental patří mezi naprostou špičku. V případě, že budu opět cestovat každý den po dálnici nebo křivolakými serpentinami, opět si je pořídím. Pneumatiky Contitnental mají speciální vnitřní vrstvu bránící úniku vzduchu při defektu, kvalitní vzorek a skvěle drží na mokrém i suchém povrchu.

Uniroyal nabízejí skvělý poměr ceny a výkonu

Momentálně jezdím sice každý den, ale jen několik málo kilometrů po vozovce, která je pečlivě udržovaná. A jednou či dvakrát do měsíce vyrazíme na několik desítek kilometrů vzdálenou chalupu. Pneumatiky Uniroyal, které patří do koncernu Continental a vyrábějí se v Belgii, jsou tou ideální zlatou střední cestou a zcela vyhovují mým současným nárokům.

Pro občasné ježdění je perfektní Matador

Sváteční řidiči, kteří vyjíždějí jen na větší nákupy a návštěvy k příbuzným do sousední obce, se nemusí bát ekonomických pneumatik Matador. I ty patří do rodiny Continental.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient