Cesta kolem světa za 80 dní červen 2016

cesta

Cesta kolem světa za 80 dní červen 2016


Začal odpočet výzvy pro cestu za 80 dní Elektrickým vozidlem  

* celosvětová událost v oblasti udržitelného rozvoje začíná v Barceloně před Arco de Triunfo dne 16. června 2016

* počáteční setkání v Tesla Motors Factory v Tilburgu dal cestě zelenou

* cílem je překonání rekordu Rafael de Mestre, vítěze prvního elektrického závodu kolem světa

* registrace za 80edays ENDURO 2016 je uzavřen. 12 týmů je registrováno.

* bude překonána vzdálenost 25.000 kilometrů, dvaceti zemí a tří kontinentů

* elektrický autobus Modulo se připojí k elektrickým autům, převážně značky Tesla

* první a jediná žena v historii, který vyhrála Paris-Dakar rallye Jutta Kleinschmidt se připojí k 80edays

cesta1
Barcelona, ​​Španělsko – odpočet pro 80edays začal, když Rafael de Mestre, hlavní ambasador elektromobilového rally 2016 a vítěz prvního elektromobilového závodu kolem světa roku 2012 vyhlásil počátek Ultimate Electric Vehicle challenge tohoto léta.

Po dlouho očekávaném setkání ambasadorů 80edays v Tesla Motors Factory v Tilburg, Nizozemsko v listopadu 2015 dalo zelenou pro druhý ročník velmi úspěšné a prestižní akce, 80edays ELDURO, která byla naplánována na 16. června 2016, z Barcelony před Arco de Triunfo.

cesta3
Letos v létě se nejodvážnější týmy z celého světa budou snažit porazit Rafael de Mestre ‘s rekord, kterého dosáhl v roce 2012, když jel sám kolem světa ve standardním plně-elektrickém voze Tesla Roadster za 127 dní, a tím se stal prvním mužem v historii, který tuto vzdálenost zdolal za méně než 200 dní. Jestliže se účastníci nechají inspirovat výkonem od de Mestre, mají dosáhnout cílové čáry v Barceloně za 80 dní nebo dříve.

Registrace na ELDURO 2016, druhého ročníku 80edays je u konce, a 12 mezinárodních týmů je připraveno, zapsat se do historie nejvýznamnějším vytrvalostním testem 100% elektrických vozidel, pro elektrická auta a řidiče, vyslat jasný signál do světa pro toto odvětví, že udržitelná technologie je cesta vpřed. Budoucnost udržitelné, čisté a obnovitelné energie bude záviset na přechodu z fosilních paliv na elektřinu. Rafael de Mestre, iniciátor a organizátor rally, věří, že letošní akce bude budíčkem pro automobilový průmysl.

“Medializace (80edays) rally je oprávněná, protože mnoho lidí věří, že auta na elektrický pohon jsou a měly by být budoucností. V roce 2012 rally ukázala, že lidé mohou řídit auta na elektrický pohon kdekoli na světě a snížit svou uhlíkovou stopu. V letošním roce doufáme, že průmysl si uvědomí, že neexistují žádné křivdy s EV, pouze práva!“

cesta2

Výzva bude pokrývat vzdálenost více než 25.000 kilometrů napříč dvaceti zeměmi a třemi kontinenty. Předvídáme na základě sledování úspěchu 80edays GENESIS 2012, který dokázal, že elektrický automobilový průmysl má potenciál stát se hybnou silou automobilové dopravy.

Zatímco většina týmů bude řídit sportovní a rychlá Tesla EV, maďarský tým ukáže, že udržitelný rozvoj má také své místo ve veřejné dopravě. Maďarský tým bude řídit inovativní elektrický kompozitní Modulo autobus vyvinutý renomovaným maďarským inovativním vývojovým týmem Evopro.

Jutta Kleinschmidt, první a jediná žena v historii, která vyhrála Paris-Dakar rally, bude ctěnou ambasadorkou ELDURO 80edays, bude dohlížet, aby průběh rally byl v souladu s pravidly.

Ve snaze vyrovnat dopad skleníkových plynů z akce budou 80edays velvyslanci sázet stromy, v místech procházejících stanovišti. Týmy budou měřit teploty, záření a další parametry na svých cestách. Tyto hodnoty budou porovnány s výsledky získanými v 80edays 2020 -ZERO-challenge.

cesta4

O 80edays

Ve světě rostoucích emisí, kritické změny klimatu a fosilní energetické závislosti, nám vývoj nových technologií pro vozidla, dává všechny šance využít více konkurenceschopné a energeticky efektivní formy dopravu. Ale žádná změna není možná bez akce.

80edays challenge 2012-2016-2020 si klade za cíl urychlit přechod k udržitelné mobilitě s okolním světově největším a nejvíce konkurenceschopným 100% elektrický pohonem aut rallye po celém světě. Připravte se na 80 elektrizujících dní, která ukážou, že auta na elektrický pohon se již staly volbou řidičů s tichým, čistým a udržitelným pohonem skrz jakoukoliv zem a všechny typy terénu a klimatu.

PODPOŘTE CZECH TEAM: https://www.hithit.com/cs/project/2349/cesta-kolem-sveta-za-80-dni-zavod-elektromobilu
https://www.youtube.com/watch?v=XYyu3aIgxEk
https://www.youtube.com/watch?v=YA6rFF-1flU
https://www.youtube.com/watch?v=UQuCxmKea2o
Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na https://youtu.be/1mD6o8uLzNA
navštivte www.80edays.com
nebo volejte na + 49 15752479970
PRO DALŠÍ INFORMACE navštivte www.80edays.com/press/
FOLLOW 80edays: 
Facebook: facebook.com/80eDays
Twitter: twitter.com/80edays_en 
Instagram: instagram.com/80edays_official
Website: www.80edays.com

1 názor na “Cesta kolem světa za 80 dní červen 2016”

  1. Pingback: Cesta kolem světa za 80 dní červen 2016 - "Nestačím se divit...

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient