40 % obyvatel a domácností ČR živoří a naše Poslanecká sněmovna neplatí DPH k kantýně

40 % obyvatel a domácností ČR živoří a naše Poslanecká sněmovna neplatí DPH k kantýně

Tomu říkám rovnost všem. Jsme ta elita patřící na Západ a členové EU. Nemůžu si pomoct, ale tak nějak z nás dělají pitomce.

Znovu otevřu několikrát sepsané téma. Číslo se nám totiž zvyšuje. Protože více řešíme volby v USA a nikoliv to, co se nás bezprostředně týká, dnes píši o České republice. Aby nedošlo k omylu, týká se nás jistě i situace ve Spojených státech amerických, vše souvisí se vším jako vždy. Jen mě trošku vždy zaráží, že více koukáme na to, co je za humny a ukazujeme prstem, i když už pomalu nemáme co do huby.

My v ČR živoříme

40 % českých domácností přežívá od měsíce k měsíci. To už bude za chvilku polovina, nezdá se vám to kruté? Tohle je ten blahobyt v rámci Evropské unie? Tohle je ta fantastická doba po pádu totalitního režimu? No tak to jsem trošku zklamaná.

Opět na začátek připomínám, že nic neříkající pojmy a čísla jako průměrná mzda, kterou má opravdu minimum lidí, kterými jsme krmeni v různých průzkumech, anketách a studiích, jsou zde pouze proto, aby nám zacpaly pusu. Realita je jiná. Pusa je sice zacpaná, ale v žaludku kručí hlady.

Průměrné hrubé příjmy v Česku prý neustále rostou a naše společnosti neustále hledají nové zaměstnance. Tak, jak nám to propagandistická média předkládají se zdá, že naše životní úroveň v krásně roste a máme se jako prasata v žitě.a

Já kolem ale vidím něco jiného. Ano, najít zaměstnance je těžké, lidé jakoby neumí pracovat. Šikovného pracanta nenajdete s lucernou v pravé poledne a je to velký problém. Na druhé straně nabízené mzdy, které z těží přesáhnou 10.000,- korun, protože to je přece minimální mzda, tak dělej a mlč, nejsou velkou motivací.

Problém je ve vzájemné úctě ve vztahu zaměstnavatel zaměstnanec a to oběma směry. A ono nám to totiž už začíná ve škole ve vtahu učitel žák a bohužel často oběma směry. Takzvaná demokracie, kdy se nesluší dát dítěti pohlavek, i když se chová jako debil, vede totiž k tomu, že i učitelé ztrácí soudnost a není se čemu divit.

V rodinách to hapruje, rodiče jsou strhaní a nemají na děti čas. Jenže to neměli ani za první republiky a to jsme se možná měli o poznání lépe. Ona přirozená autorita je nějak ta tam a to naši společnost tlačí dolů. A jak se říká, ryba smrdí od hlavy. Pokud nám jdou naši poslanci takovýmto příkladem, jak je již popsáno v titulku článku, je to marné, je to marné, je to marné…

Podle průzkumu Medianu tedy 40 % všech typů českých domácností je na tom špatně tak, že je nečekaný výdaj do 10.000 korun dostane na kolena. Tak to je třeba pračka nebo lednice, že… Od výplaty k výplatě jdou 2/3 samoživitelů s jedním dítětem a 1/2 úplných rodin, kde jsou 3 – 4 děti. No tak to se není čemu divit, že nám klesá porodnost.

Jsme nadprůměrní?

Ale ano, riziko chudoby se u nás tak razantně zvyšuje, že to je na pováženou. A ono riziko se zvyšuje s faktem, že máte děti. No a pak tedy tito chudší občané, kterých již bude většina, nedůvěřují demokracii jako systému a kloní se k autoritářskému řízení státu. A to je naprosto logické. To, čemu my říkáme demokracie je tak obrovská utopie až to práská dveřmi. Rovnost všem zde opravdu nefunguje.

Ono bez pevné ruky a jasně daných mantinelů se nedá ani vychovat dítě, natož řídit stát. A pokud máme v rámci sociálního systému diskriminaci většiny a schvalujeme dvojí zákony, kdy ty lepší jsou pro imigranty, je to v háji vážení přátelé. A pokud si malý živnostník musí pořídit elektronickou pokladnu a v poslanecké kantýně se neplatí DPH, je to dvojí metr a demokracie je pěkně v háji.

Materiální deprivace

V České republice je v celorepublikovém měřítku zatím není tak extrémní chudoba jako třeba v Africe, ale od tohoto stavu nás dělí jen velmi krátká doba a pár stovek obyvatel, které co nevidět padnou až na dno. Již nyní je tzv. příjmově chudých 30 %.

V některých krajích si nemůžete ani dovolit 2 z 9 základních položek považovaných v Evropě za běžný standard. V severozápadních Čechách a Moravskoslezském kraji trpí  lidé 4 x více materiální deprivací než ve zbytku naší republiky. Materiální deprivace je zde opravdu těžká a nemůžete-li si pořídit 4 položky, už jste těžce materiálně deprimovaní. Tak to bude coby dup.

Podceňuje se i chudoba v Praze, už nemáte z čeho zaplatit neočekávaný výdaj do 10.000 korun, nemůžete jíst maso ob den, dostatečně topit, dovolit si 1 x ročně pro všechny alespoň týden dovolené, koupit si nové oblečení nebo jednou za čas dokonce i nábytek. Těžká materiální deprivace dnes postihuje 6 % Pražanů.

Levnější chlebíčky bez DPH

Poslanecká sněmovna se odvolala proti rozhodnutí finančního úřadu o registraci za plátce DPH, nesouhlasí se zdražením chlebíčků a dalších pamlsků pro poslance. Berou z našich daní chudáci tak malé platy, že nemají ani na chlebíček. Neustále nám lžou a slibují, imigranty k nám vozí v noci, o uprchlických táborech v ČR v médiích neuslyšíte, ale máme demokracii…a

Poslanecká sněmovna měla být řádně registrována mezi skupinu plátců DPH kvůli gastronomickým službám. Podle sněmovny ale tyto nemohou být považovány za ekonomickou činnost podle příslušného zákona. No tak ještěže ty zákony máme, že?

Kancelář sněmovny  se ohradila, že není tzv. povinnou osobou a poukazuje na své zvláštní až výjimečné postavení. No a spor by mohl skončit až u soudu a kdo to zaplatí vážení přátelé? Asi nemáme palčivější problém v rámci naší republiky.

To nemáme důležitější problémy vážení poslanci?

V tomhle mám ze života strašně dobrou školu a dovoluji si tvrdit, že bezpečně poznám, když ze mě někdo dělá blbce a toto je tem případ. Ano, i dnes se mi stane, že naletím, protože naivně stále předpokládám, že lidé jsou snad o kousek lepší než jsou. A pokud to chci řešit, náš právní systém je bohužel naprosto k ničemu včetně dalších státních složek. Bohužel, to se možná po tak spílaném totalitním režimu ještě zhoršilo.

Tak co naše živořící rodiny, páni poslanci? Co matky samoživitelky? Co lidé na ulicích? Co imigranti, kteří se nás údajně netýkají a už je máme i v ČR? Co proabíhající bouře a stoupající útoky v celé té slavné EU? Stojí vám za to ty chlebíčky bez DPH?

Český národe, budou volby co nevidět. Máš hlas a tak jej použij. Je třeba udělat radikální změnu a rozhodit stabilitu naplánovaného směru a tučných příjmů v politických křeslech u moci. Vyměnit politiky můžeš jen ty.

Ne, že bych nějak dalece sympatizovala s vítězem amerických voleb. Je to ale jasný důkaz o tom, že lidé už mají dost toho, aby hráli figurky na špagátcích a nechali sebou manipulovat. Rozhodili dlouze plánovaný systém a směr. Ano budeme se divit. Ale radikální změna má vždy obrovskou výhodu. Probudí vás a začnete přemýšlet, zda ten ukolébávající směr, kterým vás někdo podvědomě strká je ten pravý. A dovoluji si tvrdit, že směr, kterým nás vede naše dosavadní vláda je směr do chudoby, záhuby, strachu a bolesti.

Zdroj: Čtyřicet procent domácností přežívá od měsíce k měsíci

Zdroj: Sněmovna nesouhlasí se zdražením chlebíčků pro poslance. Odvolala se proti registraci za plátce DPH

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient