Naprosto zdravý doping

Co se dá představit pod výrazem zdravý doping? Každý si ze všeho nejdříve představí jistě něco, co je zdravé a zároveň nás dokáže nabudit k dalším skvělým výkonům a nastartuje náš den, přesně podle našich přestav. Mezi tento takzvaný zdravý doping, můžeme zařadit zejména ty potraviny, které jsou plné blahorodných účinků na naše zdraví a zároveň nám také dodávají velkou dávku energie. O jaké potraviny se jedná? Například do těchto potravin můžeme zahrnout kustovnici čínkou, neboli jinými slovy goju, která v sobě ukrývá velké množství blahodárných látek. Ovšem ze všeho nejvíce má blahodárný vliv na náš metabolismus, který je schopna dokonale zrychlit a my díky ní můžeme spokojeně hubnout. Do těchto blahodárných potravin můžeme zahrnout také baobab, především tedy jeho plody, které obsahují velké množství kyseliny vinné. Baobab kromě toho obsahuje také velké množství vitaminů, antioxidantů či katechinů. V případě, kdy baobab zařadíte do svého jídelníčku, jistě nebude trvat dlouhou a poznáte zásadní změny ve vašem stravování. Pokračovat bychom mohli také například kořenem maca či velmi účinnou a zdravou moringou.

Snídaně tvoří základ celého dne

Pokud rádi ochutnáváte nejrůznější druhy potravin a experimentujete s nimi, jistě do svého jídelníčku zařaďte potraviny, které naši předci znali již v dávných dobách. Jedná se tedy například již o jednou zmíněný baobab, který se vyznačuje jako opadavý strom, který má složené listy a také velmi tlustý kmen. Tyto plody v našem jídelníčku nám jistě dopomohou k zdravějšímu životnímu stylu. Baobab má své nedocenitelné účinky také v kosmetice. Baobab v současné době zakoupíte v mnoha různých formách, ať už ve formě čaje, snídaňové směsi či prásku, který znají především příznivci takzvané raw stravy. V případě, kdy si takovouto směs budete připravovat každé ráno, jistě se budete cítit jako znovuzrození. To samé bychom mohli říct o kořeni maca, který se nazývá Peruánským ženšenem. Je to rostlina, která je velmi malého vzrůstu a ze které se zpracovává zejména hlízovitý kořen, který je opravdu velmi podobný klasické ředkvičce. Usušené kořeny macy se poté dají opravdu velmi dlouho uchovávat doma a to bez sebemenší ztráty blahodárných živin, které tento nenápadný plod obsahuje. Tato rostlina je jako jedna z mála velmi odolná vůči mrazu. Maca obsahuje 60 až 70 % sacharidů, vlákniny a pouze malé procento tuků. Díky tomu je takováto snídaně opravdu velmi zdravá.

Raw snídaně nejen pro vitariány

Raw strava je stravou, která se konzumuje výhradně za syrového stavu. Valná většina lidí se k ní v současné době stále více přiklání. K tomu, abychom ráno snídali raw stravu, nemusíme zdaleka mít mentalitu vitariánů, tedy těch, kteří nepozřou téměř nic jiného než raw. Ovšem takováto raw snídaně, dokáže velmi kvalitně nastartovat nový den. To znamená, že si ráno místo klasických vajíček, dopřejte například chia semínka, která zamícháte do mandlového mléka či si připijete s rodinou kakaem a macou. Po takovéto snídani se jistě budete cítit zdravěji a vaše zdraví vám v budoucnu jistě poděkuje.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient