Pojištění majetku si žádá účinné zabezpečovací systémy

Pojištění majetku, nemovitostí a zboží se málokdy obejde bez povinnosti mít řádné zabezpečení. Pořízení zabezpečovacích systémů v rozmanitém provedení tak není jen pojistkou pro osobní dobrý pocit, nýbrž povinností vyžadovanou pojišťovnami. Záleží na rozsahu majetku, typu produktů i druhu stavby, které mají být dostatečně chráněny a podle nichž si majitel vybere správný zabezpečovací systém.

Ochrana movitého majetku a hmotného zboží

Nemusí se jednat jen o cennosti ve výkladních skříních obchodu a drahé zboží ve vitrínách prodejny, jež je třeba důmyslným způsobem zajistit proti zcizení a zničení. Jde také o zdokumentování případného trestného činu, který se v provozovně přihodil. Neloupí se pouze na místech, kde se soustřeďují cennosti, krade se také v místech s běžnými produkty denní spotřeby. Vystavený artikl může být nízké hodnoty, ovšem žádný vlastník netouží po poničených výrobcích, regálech v prodejně, atd. Je čas rozhlédnout se po vhodném ochranném systému.

Typy zabezpečovacích soustav Novatec

Zabezpečovací systémy Novatec se zabývají prodejem veškerých prvků, o kterých zájemci ani neví, že by mohly existovat. V nabídce jsou soupravy pro ochranu obchodu s elektronikou – mechanická a kabelová ochrana, elektromechanické a elektrické zabezpečovací soustavy, ochranné obaly. Zajímavým prvkem je bezpečnostní mlha Bandit, která obstoupí nic netušícího zloděje neprostupným mrakem, pokud poruší ochranné pásmo kolem zboží. Dají se chránit také nákupní vozíky proti zcizení. Nabízejí se sofistikovaná softwarová zařízení uzamykající uloupenou elektroniku a tablety.

Ochrana rozlehlých ploch i monitoring osob

Ačkoliv se u rozlehlých průmyslových areálů, skladů nebo kolem administrativních budov pohybují uniformovaní členové ochranky nebo strážci, jejich služby nejsou všemocné a oči nemůžou být 24 hodin nepřetržitě v bdělosti. Proto se tyto areály obklopují ploty s bezpečnostními zařízeními, poplašnými signály a opatřené kamerovými systémy. Firma Novatec dodává tato zařízení v mnoha modifikacích. Doba si žádá v některých případech i monitoring osob na pracovištích, a to návštěvníků a zaměstnanců. K dispozici jsou proto diskrétní monitorovací soustavy.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient