Správný rozvoj dítěte podpoří vhodná hračka

hračky

Hračky jsou nepostradatelnou součástí dětského světa, neboť přispívají k rozvoji fantazie, kreativity a smyslů. Současně mají nezanedbatelný vliv na rozumový a citový vývoj dítěte. Z tohoto důvodu je důležité vybírat takové hračky, které odpovídají vývojovému stupni dítěte, čímž podpoříte zdravý rozvoj jeho osobnosti.

Oblíbení filmoví hrdinové

Každé dítě má svoji oblíbenou pohádku, kterou by si pouštělo neustále dokola. Proto hračky z filmů slaví velký úspěch. Nemusí se ale nutně jednat pouze o hračky, ale také o věci denní potřeby. Nemůžete přemluvit dítě, aby více pilo? Pak mu pořiďte hrníček s motivem Star Wars nebo Ledového království a uvidíte, že ho nedá z ruky.

vejce-s-prekvapenim-male-cars

Hračky pro ty nejmenší

Pro děti od 1 roku jsou ideální edukativní hračky ze dřeva. Tyto hračky pro malé děti rozvíjejí motoriku a tvořivost. Do této kategorie spadají kostky, velké navlékací korálky, počítadla, puzzle či pexeso. Vyhledávané jsou i dřevěné hudební nástroje, s nimiž si děti užijí spoustu legrace.

pexeso-ve-vode

Když máte doma slečnu

Pokud se řekne hračky pro holky, tak každého hned napadnou panenky. Holčičky si ovšem velmi rády hrají i na různé profese, mezi kterými vedou doktorky, kadeřnice a učitelky. Velmi důležité je učení se napodobováním, proto své maličké určitě pořiďte i dětské kuchyňské vybavení. Vaření je totiž jednou z nejoblíbenějších holčičích činností.

detsky-cesaci-set-2-ponici-na-cesani-se-2-hrebeny-a-ozdobami-v-krabici-plast

Co zaujme chlapce?

Hračky pro kluky budete nejčastěji vybírat ze sortimentu vláčků, autodráh, robotů a pistolí. Chlapci velmi rádi pomáhají v dílně, proto skvělým tipem na hračku jsou sady pro malé kutily. S vrtačkou, kladívkem a šroubovákem se budou cítit velice důležitě. Větší kluci uvítají stavebnice plastikových modelů, ze kterých si sestaví auto nebo letadlo. A vůbec k tomu nebudou potřebovat lepidlo ani barvu.

rc-tank-t-34-s-delem-35cm-27mhz-na-vysilacku-na-baterie-svetlo-zvuk

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient