Nákup šatní skříně: Tyto 3 věci se vyplatí promyslet předem

satni-skrin-fado-150_2

Čeká vás vybavování ložnice? Pak rozhodně budete přemýšlet především o tom, jakou zakoupit postel. Ano, ta samozřejmě představuje samotné srdce této místnosti, nicméně v potaz je nezbytné brát i další nábytek. Typickým příkladem jsou šatní skříně. Jestliže nemáte speciální šatnu řešenou jako další místnost, pak se bez nich nemáte šanci obejít. Pořízení šatní skříně v mém případě nebylo nijak složité. Postupoval jsem totiž podle těchto 3 bodů, respektive odpovědí na následující otázky.

Potřebuji vestavěnou skříň?

Moderní vestavěné šatní skříně s posuvnými dveřmi jsou elegantní a samozřejmě maximálně funkční. Jde jen o to, jestli člověk hodlá akceptovat jejich cenu. Oproti standardním modelům jsou nepoměrně drahé. Já jsem zrovna neměl naspořenou tak vysokou částku, a proto jsem řešil klasické bílé šatní skříně. Koupit se mi podařilo variace do ložnice a nakonec i do předsíně.

Po jakém materiálu sáhnout?

V tomto ohledu jsem až tak dlouho nepřemýšlel. Masiv je sice krásný, nicméně skříně jsou neskutečně těžké a ne příliš praktické. Z ostatních materiálů se dnes prosazuje především klasické lamino. Vzhledově takovéto skříně na první pohled nemáte šanci odlišit od tradičních masivních. Záleží jen na tom, jaký dekor zvolíte. Mimo zmiňovanou bílou jsem ještě na počátku uvažoval také nad tradiční tmavou ořechovou barvou.

Jaké bude vnitřní řešení a otevírání skříně?

Tak v tomto ohledu jsem měl vcelku rychle jasno. Chtěl jsem šatní skříň se zrcadlem. Žena vždy trávila dlouhé chvíle v koupelně, a tak jsem její čas v této místnosti alespoň trochu omezil. Určitě jsem také chtěl posuvné otevírání, jež je do značné míry praktičtější. Co se týká interiérového řešení, tady jsem se nechal inspirovat přímo u prodejce na nabytek-forliving.cz. Nakonec se mi zalíbila skříň mající variabilní systém polic a samozřejmě i šatní tyče a několik zásuvek.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient