Zdravé pečení pro všechny

zdravé pečení pro všechny

Zbožňujete pečení, ale rozhodli jste se, že začnete jíst zdravě? To není vůbec žádný problém. Dá se to skloubit dohromady. I zdravé recepty jsou velmi chutné. Mnoho lidí si myslí, že co je zdravé, to není dobré. Opak je ale pravdou. Často ani nepoznáte, že daný zákusek je zdravý a chutná vám. Důkazem jsou například DIA výrobky, tedy výrobky pro diabetiky. Někdy jsou dokonce ještě lepší. Nevíte si rady, jak připravit zdravé dobroty? Klíč je v tom, vědět, jaké potraviny jsou nezdravé a jak je plnohodnotně nahradit, aniž byste to mohli chuťově poznat.

Jaké jsou nezdravé potraviny při pečení?

Pokud se ve své stravě snažíte vyloučit jednoduché sacharidy, i to je v pečení možné. Jedná se o cukr, bílou mouku nebo také čokoládu. Tyto potraviny lze snadno nahradit. Začneme u bílé mouky. Tu můžete nahradit celozrnnou moukou. U cukru vám můžeme nabídnout několik řešení. Pokud daný dezert chcete nějak osladit, můžete vyzkoušet nějaké ovoce. Děláte muffiny? Zkuste do nich rozmačkat například banán. Další variantou, jak cukr nahradit jsou náhražky cukru. Například Stévie či Cukrin. Čokoládu nahraďte jednoduše čokoládou, která má alespoň 70% kakaa.

pečeme zdravě pro sportovce

Snažíte se nahnat množství bílkovin ve stravě? Je to snadné. Zkuste místo poloviny mouky v receptu, dát do buchty proteinový prášek. Ten můžete sehnat v několika příchutích. Například čokoládový, vanilkový nebo také čokoládové brownies. Když přidáte do vaší buchty ochucený protein, může to změnit celou chuť a vy tak přijdete na novou delikatesu.

Další řešení zdravého pečení

K pečení se také dají využít jiné, ale přitom zdravé suroviny. Můžete zkusit například brownies z červené řepy. Na chuti to skoro nepoznáte, přitom omezíte velké množství cukru. Zkusit také můžete fazolové brownies. Určitě si říkáte, že to nemůže být dobré. Opak je ale pravdou, nebojte se toho a zkuste to upéct. Na 100 % budete nadšeni. Jako bonus tím do svého jídelníčku zakomponujete větší množství bílkovin.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient