Osvědčené tipy na výlety v Chorvatsku

Chorvatsko je země plná krásy a fascinujících destinací, které si zaslouží být objeveny. Jedním z nejvýznamnějších klenotů této země jsou Plitvická jezera, národní park, který je známý svými azurovými jezery a ohromujícími vodopády. Ale kromě tohoto světoznámého místa, nabízí Chorvatsko mnohem více.

Představte si, že se vydáte na procházku po úzkých kamenných uličkách starobylého města Dubrovníku, obklopeni středověkými hradbami a nádherným výhledem na Jaderské moře. Historie se zde mísí s moderním životem, a vy můžete strávit den objevováním historických památek, jako je Rector’s Palace, nebo se jen tak toulat a užívat si místní gastronomii v některé z přímořských restaurací.

Dalším místem, které stojí za návštěvu, je Split s jeho Diokleciánovým palácem. Tato UNESCO památka je jedinečná svou dobře zachovanou starověkou architekturou a živou atmosférou. Zkuste se toulat starými uličkami, objevovat skryté kavárny a obchody, nebo se vydat k moři a vychutnat si slunce na jedné z místních pláží.

TIP: Server hrvaska.net se vám hodí, pokud hledáte apartmány v Chorvatsku last minute.

Pro milovníky přírody je zase Istrijský poloostrov s jeho úchvatnými pobřežními městy jako Poreč a Rovinj. Zde můžete prozkoumat malebné uličky, ochutnat čerstvé mořské plody a užívat si pohled na křišťálově čisté moře. Istrijské vnitrozemí vás pak překvapí svými malebnými vesničkami, olivovými háji a vinicemi, kde si můžete vychutnat místní vína a speciality.

Chorvatsko je také domovem mnoha nádherných ostrovů. Hvar je známý svými nádhernými plážemi, historickým městem a živým nočním životem. Na ostrově Korčula si užijete klidnější atmosféru s nádhernými písečnými plážemi a historickými památkami.

A nesmíme zapomenout na Záhřeb, hlavní město Chorvatska, které nabízí bohatý kulturní program, zajímavá muzea a galerie, a také živou kavárenskou scénu. Je to skvělé místo pro poznání moderního chorvatského života a historie.

Na závěr, Plitvická jezera jsou jako z jiného světa. Je to místo, kde se budete procházet po dřevěných stezkách mezi křišťálově čistými jezery a obdivovat vodopády, které spojují jedno jezero s druhým. Každé roční období zde přináší jinou krásu, od jarních květů po ledové kouzlo v zimě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient