Jednudochý recept na pusinky z mikrovlnky

Také znám ten problém, když se návštěva nahlásí na poslední chvíli a ve spíži je pusto prázdno. Proto Vám dnes přináším rychlý recept na výrobu pusinek.

Ingredience: 300g moučkového cukru, 1 vaječný bílek

Ano, jen tyto dvě věci potřebujete. Daší pomůcky jsou talíř, kuchyňské papírové utěrky nebo silnější papírové papesníčky, sklenice na oddělení bílku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

  1. Rozbijeme velce a oddělíme bílek od žloutku. Pokud se Vám to nedaří, je dobré použít talíř a sklenici.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

  2. Bílek si vlyjeme do mísy s cukrem. Možná se Vám bude ze začátku zdát, že se tolik cukru nezpracuje, ale opak je pravdou. Hmotu zpracováváme rukama do stavu, kdy se hmota nelepí na stěny mísy.Pokud budete dělat pusinky jen bílé, vypracujte hmotu ze všeho cukru. Jestli ale chcete mít pusinky barevné, oddělte trochu hmoty a přidejte do ní libovolné potravinářské barvivo.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  3. Na talíř, který může do mikrovlnné trouby, položíme popírové utěrky. Na ty poté naskládáme kuličky nebo hrudky cukrové hmoty. Dávelte při tom pozor na dost velké mezery, protože pusinky ve hodně roztáhnou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talíř vložíme do mikrovlnky na největší výkon asi na 1-2 minuty. Po vytažení nechte pusinky chvíli vychladnout a sundejte z ubrousků.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toto je celá příprava těchto úžasných sladkostí. Dobrou chuť!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient