Polovinu z nás trápí kloubní obtíže

Podle dostupných statistik trápí bolest kloubů a zad polovinu lidí nad 50 let. Vědci předpovídají, že se bolesti kloubů stanou nejzávažnějším zdravotním problémem budoucnosti. Proto je třeba začít náš pohybový aparát preventivně začít chránit opravdu včas.

Aby se klouby, svaly, chrupavky a kosti bezbolestně pohybovaly, musí být v dobré kondici. Správná výživa je potřebná při dospívání a k velkému zlomu dochází po 30. roce života. V tomto období začínají chrupavky ubývat a mizet mnohem rychleji, než nám stačí dorůstat. Příjem glukosaminu, kalcia a vitaminu C v potravě proto musí být dostatečný. Je totiž nezbytným stavebním materiálem kostí i chrupavky. Pokud nekonzumujete dostatek vápníku, začne jej tělo vstřebávat z kostí. Následkem může být fakt, že se kosti stávají mnohem měkčími a křehčími. Naše tělo totiž drží pohromadě nejen díky vodě, ale hlavně i díky vápníku. Proto je nutné jej pravidelně přijímat.

Pravidelná konzumace živin

Znáte třeba vápník z norských lososů? FlexiMed v sobě kombinuje 8 jedinečných látek s dlouhodobým účinkem pro zdraví pohybového aparátu. Základem jsou látky zaměřující se přímo na klouby, tedy glukosamin, kolagen typu II a vitamin C, pomáhající udržovat tvorbu kolagenu pro zdravé chrupavky, cévy a kosti. Strukturově identický vápník k tomu lidskému je pomocí patentovaného procesu extrahován z kostí norských lososů. Nejčistší forma vápníku z kostí norského lososa navíc vysoce účinně pomáhá udržovat běžnou funkci trávicích enzymů. Je nezbytný pro funkci nervové soustavy a zdraví našich kostí a zubů.

Správná výživa

Vitamín D3 přispívá k využití vápníku a společně s manganem také k udržení zdravého stavu kostí a podpoře tvorby pojivových tkání. Tato unikátní kombinace účinných látek podporuje celkové zdraví a optimální formu. Má antioxidační účinky, udržuje zdravou srážlivost krve, normální hladinu krevního cukru, podporuje energetický metabolismus, snižuje míru únavy a vyčerpání, a přispívá ke zdravé funkci imunitního systému. Nechybí hořčík, mangan nebo zázvor. Chrupavka a pojivové tkáně mají schopnost regenerace, ale ta spočívající právě ve správné výživě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient