Nouzový stav potrvá přinejmenším do konce dubna

Nouzový stav potrvá přinejmenším do konce dubna

Koronavirové onemocnění si žádá různá bezpečnostní opatření, aby se samotná nemoc šířila, pokud možno co nejméně mezi další lidi. I přes to, že se bezpečnostní opatření provedli, nedaří se každodenní růst nově nakažených pacientů dostat plně pod kontrolu. Vláda však zasedá téměř každý den, a to kvůli několika jednáním. Dnes probíhalo jednání ohledně nouzového stavu.

Koronavirové onemocnění a bezpečnostní opatření

Prozatím je většina obchodů zavřená. Výjimky jsou pochopitelně potraviny, drogerie a obchody nabízející potřeby pro každodenní užívání. Postupně se ovšem vláda snaží otevřít i další obchody. Důkazem je nové vyhlášení, které praví, že si ve čtvrtek budete moct zajít do železářství, stavebnin a hobby marketů. Restaurační zařízení, kadeřnické salóny a kavárny zůstanou i nadále zavřené. Jedná se o místa, kde se schází největší počet lidí. Podobně jsou na tom i obchodní centra. I tady platí ale výjimka týkající se supermarketů, drogerií apod.

Bezpečnost musí být!

Dnešní projednávání se ovšem týkalo prodloužení nouzového stavu, a to až do konce dubna. Toto jednání podpořila většina přítomných poslanců. Datum 11. května však zůstává ve vzduchu. Prozatím ale nebyl schválen. Jestliže se tedy koronavirové onemocnění povede dostat plně pod kontrolu, mohli bychom se od nového měsíce volně pohybovat. Je potřeba myslet na fakt, že se tím neotevírají všechny obchody a služby. Jde pouze o nouzový stav, co se týče volného pohybu po venku. Opozice nemá ani v nejmenším zájem o to, aby se nouzový stav protahoval déle, než je nezbytně nutné.

Bezpečnost musí být!

Na druhou stranu je potřeba bezpečnostní opatření dodržovat. Jedině tak se koronavirové onemocnění bude moct dostat pod plnou kontrolu, jak jsme již naznačovali v předchozím odstavci. Pokud tedy potřebujete nezbytně odcestovat, je důležité dodržovat jistá pravidla, která se týkají pravidelné dezinfekce rukou a nošení roušky. Jedině tak chráníte nejenom sebe, ale i ostatní lidi ve vašem okolí. Jaká opatření bude vláda nadále schvalovat není prozatím známo.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient