Podpořte růst vlasů i zdánlivě nesouvisejícími činnostmi

žena. vlasy

Mnoho žen má dojem, že jim vlasy nerostou tak rychle, jak by si představovaly. Umělé prodlužování vlasů není to pravé ořechové. Proto zkuste pár osvědčených tipů, které podpoří růst vašich vlasů.

Zdravá strava pro zdravé vlasy

Ano, je to stále dokola. Zdravé strava a životní styl je základ pro všechno, i pro naše krásné vlasy plné vitality. I naše vlasy jsou ovlivněny především tím, co konzumujeme. Vitamíny, minerály a nutričně hodnotná strava jsou zodpovědné za příznivý stav našich vlasů. Pokud se tedy budeme stravovat vyváženě a zdravě, naše vlasy budou mít mnohem lepší podmínky k růstu.

Jaké potraviny zařadit do jídelníčku

Některé potraviny byste měli jíst pravidelně. Aby se vytoužený výsledek dostavil, doporučené jsou potraviny bohaté na omega mastné kyseliny 3 i 6, neboť jsou osvědčeným bojovníkem zejména proti vypadávání vlasů. Zařaďte především ryby, hlavně mořské, zejména pak lososa. Pokud nepatříte k velkým příznivcům ryb, zvolte vhodnou rostlinou alternativu. Jsou to zejména luštěniny, hlavně fazole. Ty jsou skvělou rostlinnou náhražkou bílkovin, které vlasům poskytují řadu vyživujících látek, jako železo, biotin a folát. Fazole můžete prostřídat třeba s hrachem, čočkou či cizrnou.

Masáže vlasové pokožky

Jemné tlakové masáže vlasové pokožky opravdu mimořádně ovlivňují stav cibulek, ze kterých naše vlasy vyrůstají. Vlasová stylistka a světoznámá odbornice na vlasy jménem Justine Marjan neustále poukazuje na důležitost pravidelných masáží pokožky hlavy. Masáž má mít délku 5 minut, aby dostatečně prokrvila a posílila vlasové cibulky. Pravidelná masáž pokožky hlavy je vlasům prospěšná, navíc velmi příjemná a uvolňující od stresu.

Vsaďte na správný šampón

Určitě je nutné pravidelně zastřihovat roztřepené konečky, aby vlasy vypadaly skvěle. Aby se dostatečně zregenerovaly a lépe rostly, zvolte vhodnou vlasovou kosmetiku bez obsahu silikonů. Vyhýbejte se šampónům s obsahem Dimethiconolu, vsaďte na šampony s přírodními látkami a bylinami. Dobrou vzpruhou je i keratin.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient