I sedět dá fušku, jak to přežít?

I sedět dá fušku, jak to přežít?

Pokud také patříte také k těm, co musí celý den přežít v sedě, víte, že to je pořádná fuška. Hodiny za stolem, zejména u PC nám ničí záda a trpí celé tělo. Neskutečně bolí ramena a paže, zlobí krční páteř a často bolí hlava. Pravé zápěstí mučí zánět karpálního tunelu. Bolest přechází do nohou. Mě třeba neskutečně bolí i kyčle. Navzdory tomu se ještě stále nehrbím a chodím rovně. Hold to chce cvičit.

Aktivní, Sportovní, Cvičení, Žena, FitCo mi pomáhá? Úžasná jóga, kalanetika a pilates. Pomalu, ale pořádně. Cvičit se musí pomalu a přesně, dýchat plynule a zvolna, pozici držet na 3 výdechy a 3nádechy. Když už fakt nemůžu, tak cvičím, alespoň 5 x jeden cvik.

Vytahuji hlavu nahoru

Aspoň na chvilku vztyk a rozkročit na šířku pánve a chodidla rovnoměrně zatížit, kolena lehce pokrčená. Uvolněná ramena jemně tlačit od sebe, brada vzpřímená. Zadek rovně, ani nepodsazovat a vytahovat vrchol temene hlavy vzhůru. Vypadá to nenáročně, ale pokud celý den sedíte, dá to zabrat.

Ruce propínám za zády

Pak ve stejném postoji s mírně pokrčenými koleny dám ruce za záda a propletu prsty mezi sebou. Natažené paže tlačím od hýždí obloukem směrem vzhůru. Žádné prohýbání v zádech. Brada opět rovně i s postavením hlavy.

Zvedám ruce

Stejný postoj, ruce připažené, s pomalým nádechem je natažené zvedáme nad hlavu, s pomalým výdechem zase spouštíme. Rovná poloha brady. Dýchá se do břicha i hrudníku dohromady.

Rovně zakláním záda

Pak ve stejném základním postoji, ale s nataženými, ale ne propnutými koleny, ruce na zadek, které podpírají záda při záklonu. Temeno hlavy se zase táhne při celém pohybu jemně nahoru. Ruce opřené o zadek pomáhají k tomu, aby při záklonu nebyly naše obratle blízko u sebe.

Ukláním se

Ve stejné pozici, o trochu víc rozkročíme nohy. Ruce nad hlavou, propleteme prsty a ukláníme se, střídavě doleva i doprava na obě strany. Brada vzpřímená i celé tělo, boky zafixované. Obě chodidla zatížíme stejně. Je dobré vytáčet hlavu při úklonech a dívat se přes ruku směrem nahoru.

Stojím na jedné noze

Při stoji na jedné nepropnuté noze, druhou zvedneme do pravého úhlu. Koleno je dobré jemně vytočit ven. Brada vzpřímená, sepnuté dlaně tlačíme proti sobě před hrudníkem a tím procvičíme svaly mezi lopatkami. Cvik perfektně aktivuje stabilizační svaly kolem celé páteře.

Cvičím v sedě

I vsedě u počítače aspoň jednou za půl hodiny uvolním ramena, zvednu bradu a tlačím proti páteři. Nezaklánět hlavu a hlídat pozici brady.

Houpám se na špičkyPrkno, Fitness, Svalové, Výkonu, Děvče

Houpu se na špičky a na paty. Uděláme pár podřepů, stoupnu na jednu a druhou nohu. Ukláním hlavu k rameni a při tom ramena tlačím dolu. Hodně chodím pěšky, chodím na boso, nejraději po písečné pláži či po trávě. Mám dobrou masérku, vůbec se s tím nemazlí. Miluji vířivku, hodně mi pomáhá. Rozproudí lymfatický systém. A co děláte vy, co vám pomáhá? Díky za tip.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient