Odkud stahujete soubory vy?

Každý z nás potřebuje čas od času stáhnout nějaký soubor. Jeden hledá film, druhý nahrávky k učebnici francouzštiny, třetí instalační soubor. Čím větší dokument to je, tím větší jsou s jeho stahováním problémy. Obvykle vás nepotěší hlavně rychlost – internetová úložiště ji mívají velmi omezenou.server-farm-705448_960_7201

Známe to všichni. Chceme se podívat na nějaký pěkný film, ale při zjištění, že jeho stažení by trvalo dvě a půl hodiny, to raději vzdáme. Klasickým příkladem, kde na tuhle situaci narazíte, je největší český server pro sdílení souborů – Uloz.to. Funguje tzv. freemium modelem, což znamená, že jej mohou zdarma používat všichni, nicméně kdo chce lepší funkce, připlatí si. Placená je samozřejmě možnost rychlejšího stahování, což je docela důležitá funkcionalita.

Stále se však najde dost lidí, kteří zastávají názor, že za tohle by se platit nemělo. Na Uloz.to, které funguje už dobrých osm let, sice nepochodí, ale potěšit by je mohly novější služby. Neomezené rychlosti uploadu a downloadu zdarma nabízí služba xShare.cz.

Za rychlé stahování se nemusí platit

Většina lidí nemá ani tušení o portále xShare.cz, odkud se dají soubory stahovat rychleji. Freemium model je u nás už tak zavedený, že prostě akceptujeme dlouhou dobu stahování a nenapadne nás řešit to jinak. Přitom je to tak snadné.hard-drive-630169_960_7201

Stačí se zaregistrovat na xShare.cz a už stahujete neomezeně. Servery služby jsou dimenzovány na 2000 Mbit/s, což je však spíš teoretická hodnota. Budete stahovat takovou rychlostí, jak rychlý je váš domácí internet. Není v tom žádný háček, nic se neplatí. Opravdu stačí registrace.

Kromě toho získáte na xShare.cz ještě několik služeb, které na konkurenčních serverech nejsou úplně běžné. Například při stahování obrázku máte možnost vybrat si velikost, v níž jej chcete stáhnout. U videa jsou zase HD odznaky (modrý značí HD Ready a červený Full HD), takže jasně rozpoznáte kvalitu.

Jinak všechno funguje a vypadá tak, jak znáte třeba z Uloz.to. Podívejte se na xShare.cz sami, zaregistrujte se a zkuste si, jak rychle se vám stáhne film.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient