Zahradní masakr dřeva motorovou pilou

Zimní sezona se pomalu blíží ke svému konci, respektive za okny jsou již patrné známky jara. I proto bude zapotřebí vyrazit ven něco dělat. Zahrada je ještě vcelku mokrá a teploty ne příliš vysoké, takže o nějakém velkém pěstování nelze mluvit. I proto se vyplatí myslet na topení v následujícím roce. Ano, můžete vyrazit nachystat si dřevo. Že už vaše motorová pila příliš neslouží? Nevadí, vyberte si jinou! My vám poradíme, co všechno byste měli brát při této nelehké volbě v potaz, abyste koupili opravdu skvělou pilu, která si poradí s kdečím a vydrží. Zaměříme se jak na elektrické, tak i motorové a aku pily.

Když máte přístup k elektřině

Jestliže hodláte novou pilu používat pouze v domácnosti nebo v sadu, kde je dosah elektřiny, rozhodně není tento typ špatnou volbou. Spolehnout se můžete především na nižší pořizovací cenu a minimální hlučnost. Výkonem nijak nezklame, dokáže si bez problémů poradit i s poměrně silnými kmeny. Řezání je navíc zcela ekologické, zapomeňte na jakékoli výfukové plyny. Postačí vám pouze pravidelné mazání řetězu. Starat se samozřejmě nebudete muset ani o palivo a provoz bude ekonomický.

Benzínové pily jsou stále upřednostňované

Když se řekne motorová pila, většině lidí se logicky vybaví práce v lese s benzínovým modelem. Není na tom nic nelogického. Vždyť v benzínovém provedení se prodává největší množství strojů. S některými pracují i profesionálové v lese. Hlavní předností motorové benzínové pily je nezávislost. Když potřebujete, začnete řezat. Moderní přístroje dnes nejsou nijak výrazně hlučné, mají minimální spotřebu a pohodlně se čistí.

Aku varianta jako řešení budoucnosti

Na trhu se pochopitelně objevují už také akumulátorové pily. Jedná se v podstatě o ekologickou alternativu k benzinovým modelům nabízející nezávislost a tichý provoz. Baterie dnes ovšem určitě nejsou na takové úrovni, aby dokázaly nabídnout dlouhý provoz a dostatečný výkon pro práci s většími kusy dřeva. Skončit v půli kmenu se jistě nikomu nechce.

Tak co, už jste si vybrali? Podívat se na značkové modely můžete v eshopu krapacek.cz.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient