Z deníčku studentky 14: maturita!?!

Jedno z nejdůležitějších znamení toho, že se (konečně) blíží konec roku. Další neklamná znamení jsou přijímací zkoušky na naši školu, sešity, kterým dochází nepopsané listy a v při normálním počasí i stoupající venkovní teplota.

No, zpět k tématu. Když nastane období maturity, rozdělí se studenti na středních školách na dvě skupiny- maturanti a ti ostatní. Maturanti jsou vystresovaní, nemají na nic čas a spořádají kvanta čokolády. Naopak ti ostatní jsou spokojení, protože když jsou maturity, odpadá hodně vyučovacích hodin z důvodu nepřítomnosti profesorů nebo nedostatku učeben, protože jsou vyblokované pro účel maturity.

Další kapitolou je poslední zvonění. V této chvíli se role mírně obrátí, totiž maturanti se mohou beztrestně vyřádit a ti ostatní trnou hrůzou co letošní maturanti vymyslí. A tady pro nás dojíždějící hrozí nebezpečí nejen ve škole, ale i cestou do školy a dokonce různé dny. Počet těchto zdraví a čest ohrožujících dnů se odvíjí podle počtu středních škol v určitém městě či městské části.

Poslední zvonění spočívá pro maturanty ve vybírání peněz na maturanty mý večírek za většího či menšího násilí. Ve škole to znamená rozházené šatní skříňky, odmontované lavice a o přestávkách polívání ostatních studentů vodou, octem, voňavkami či podobné škození.

Jinak jsou ale maturanti považováni za chudáčky, kteří nedělají nic jiného než že se učí. Nedokážu posoudit pravdivost tohoto tvrzení, ale všichni víme, že učit se celý den prostě nejde, pokud se člověk nehodlá v nejbližší době zbláznit.

 

Minulý článek o testech, jejichž zvládnutí maturitě předchází, najdete zde: http://www.svobodnyblog.cz/2017/04/denicku-studentky-13-testy-zkouseni-podobne-nutnosti/

1 názor na “Z deníčku studentky 14: maturita!?!”

  1. Pingback: Svobodný Blog – Z deníčku studentky 15: nemocná kamarádka?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient