Na cestovním pojištění se nešetří. Už vůbec ne, když na dovolené sportujete!

svobodnyblog.cz_ergo_cz_nahledovy

Chystáte se na vytouženou dovolenou, ale protože vás vyšla na „ranec“, zvažujete, že ušetříte na položkách, které považujete za méně důležité? Pokud vám problesklo hlavou, že cestovní pojištění potřebovat nebudete, protože se „chováte obezřetně a byla by velká náhoda, kdyby se něco stalo zrovna vám“, raději si to rozmyslete. Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A vlastně i po těch horách, loukách a plážích. Stát se může cokoliv, a jak naschvál především v momentě, kdy vyrazíte do zahraničí.

Smyslem cestovního pojištění je krytí léčebných výloh v případě zranění či náhlé nemoci. Zřejmě vás napadlo, že v rámci Evropské unie komerční pojištění pozbývá smyslu, protože Evropský průkaz zdravotního pojištění „garantuje pojištěnci stejné podmínky zdravotní péče jako místnímu občanovi v rámci povinného zdravotního pojištění“. Jenomže v mnoha zahraničních zemích se za poskytnutou péči hradí spoluúčast ve výši až několika tisíc korun.

svobodnyblog.cz_ergo_cz_01

ERGO pojišťovna podotýká, že výše uvedené se navíc týká pouze zdravotnických zařízení napojených na veřejný systém. V případě ošetření na soukromé klinice budete požádání o hotovost v plné výši. Po návratu domů sice můžete zažádat o refundaci, ovšem pouze do výše českých cen. A samozřejmě za předpokladu, že je daný úkon v České republice z veřejného zdravotního pojištění hrazen.

V zemích mimo EU budete odkázáni pouze na vlastní finance. Cena cestovního pojištění je přitom ve srovnání s částkou za operaci (byť by šlo o poměrně banální zákrok) směšná. Nabízí se proto otázka: skutečně jste tak bohatí, abyste si mohli dovolit šetřit na cestovním pojištění?

svobodnyblog.cz_ergo_cz_02

Zároveň si předem rozmyslete, které sportovní aktivity na dovolené budete provozovat. Některé rizikovější sporty nemusí být zahrnuty v „základu“ a budete si je muset připojistit formou pojištění adrenalinových sportů.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient